Η επόμενη εβδομάδα φέρνει συνταρακτικές αλλαγές στις ζωές των ηρώων των «Άγριων Μελισσών» που παλεύουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Πρώτη απ’ όλους η Σοφούλα, μετά και από την φυλάκιση του Βόσκαρη, δείχνει αποφασισμένη να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να αφιερωθεί στον Θεό. Η ανακοίνωση της απόφασής της να κλειστεί σε μοναστήρι αναστατώνει τους γονείς της, οι οποίοι, παρά τα πρόσφατα γεγονότα και την πίκρα τους, δεν θέλουν να πιστέψουν ότι αυτή θα είναι η μοίρα της κόρης τους. Όμως και ο Άγγελος θα αναστατωθεί και θα αντιδράσει στην απόφαση της Σοφούλας. Παρά τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν, ο πρώην αρραβωνιαστικός της κόρης του Τόλια τρέφει ακόμα αισθήματα γι’ αυτήν και δεν εννοεί να την αφήσει να καταστρέψει τη ζωή της. Θα βρει τον «ένοχο» γι’ αυτή της την απόφαση και θα κάνει το παν για να της αλλάξει γνώμη.

Αλλά και η Πηνελόπη δεν είναι σε καλύτερη μοίρα. Η αποβολή της την έχει ταράξει συθέμελα και είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στον γάμο της με τον Αλέξη Καλοκαιρινό και να επιστρέψει στο πατρικό της. Εξομολογείται στην Ανέτ και τη Μυρσίνη την αλήθεια για την σχέση της με τον Μελέτη και τους αποκαλύπτει πως θα ζητήσει διαζύγιο.

Ο Νικηφόρος πάλι, σε έξαλλη κατάσταση μετά από τις αποκαλύψεις, είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί την Ασημίνα και τις αδελφές της, αποκόπτοντας τις οριστικά από τον μικρό Σέργιο, ακόμα και πηγαίνοντας κόντρα στις αποφάσεις του δικαστηρίου. Οργισμένος με τον Κωνσταντή και υπό το βάρος των όσων έμαθε, παίρνει το μέρος του Δούκα στις δοσοληψίες του με τον Συνεταιρισμό κι έρχεται σε σύγκρουση με τους αγρότες, με καταστροφικές συνέπειες. Όμως, όταν ο Μιλτιάδης αποκαλύπτει στον Δούκα τις δολοπλοκίες του γιου του που τον οδήγησαν σε αυτοεξορία έξι χρόνων, ο Νικηφόρος βρίσκεται αντιμέτωπος με την οργή του πατέρα του.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, ο Κωνσταντής, μετά από το πρώτο σοκ της αποκάλυψης του ρόλου της Δρόσως στην δολοφονία του αδελφού του, αποφασίζει για άλλη μια φορά να σταθεί στο πλευρό της αγαπημένης του, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την οριστική ρήξη με την οικογένειά του.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Μελέτης, από διαφορετική πλευρά ο καθένας, ερευνούν τις συνθήκες θανάτου του Θέμελη. Ο Γραμματικός συνδέει τον Μελέτη με τους Άβαντες, τους οποίους έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν, ενώ ο Μεγαρίτης πείθει τον Μελέτη πως η βοήθειά του είναι χρήσιμη για να φτάσει στον δολοφόνο του πατέρα του.

Και ενώ ο γάμος του Προύσαλη και της Ρίζως ετοιμάζονται ολοταχώς για τον γάμο τους, ο Προκόπης, παρά τις αντιρρήσεις του ξαδέλφου του που γνωρίζει την αλήθεια για την Λέτα, αποφασίζει να τη διεκδικήσει.

Το τελευταίο επεισόδιο του δράματος -για την εβδομάδα που ακολουθεί- θα παιχτεί την ώρα του γάμου του ενωμοτάρχη. Ο Δούκας, για άλλη μια φορά, θα δείξει την περιφρόνησή του προς τον νόμο και θα παραβιάσει το αστυνομικό τμήμα για να βάλει στο χέρι το ένα και μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο που τον συνδέει χωρίς αμφιβολία με τον θάνατο του Σωκράτη Θέμελη.

Διαβάστε επίσης »