Με βαριά “καμπάνα” είναι αντιμέτωπος ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, 47χρονος Νίκος Κοντοστάθης. Κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για 12 ανθρωποκτονίες, 14 απόπειρες, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, απάτη. Στη λίστα των εμπλεκομένων στην υπόθεση έχουν μάλιστα προστεθεί δεκαπέντε ακόμα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια στις πράξεις του 47χρόνου, η δράση του οποίου σόκαρε το πανελλήνιο με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Όλες αυτές οι κακουργηματικές πράξεις δικαιολογούν ποινές ισοβίου καθείρξεως για κάθε ανθρωποκτονία, καθώς και πάνω από δέκα έτη για κάθε ένα από τα υπόλοιπα κακουργήματα πρόσκαιρης καθείρξεως. Εκτός των κατηγοριών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της αντιποιήσεως ιατρικού επαγγέλματος, ο ψευτογιατρός κατηγορείται και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για την αποκόμιση περιουσιακού οφέλους με παράνομα μέσα.

Ο ψευτογιατρός καθιστούσε τους ασθενείς, καθώς και τις οικογένειές τους, υποχείριά του. Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους, τους έκανε να απορρίπτουν τις κλασικές και ενδεδειγμένες θεραπείες ιατρικής και ενθάρρυνε τη χρήση μεθόδων δικής του επινόησης. Ακολουθούν ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, τις οποίες φέρνει στο φως το dikastikoreportaz.gr.

Διαβάστε περισσότερα στο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Ψευτογιατρός”: Στο στόχαστρο πρώην υπουργός, γιατροί, νοσηλευτές και μοναχοί – Αρνείται κάθε εμπλοκή του ο Κώστας Μαρκόπουλος

Προθεσμία για τις 28 Γενάρη έλαβε ο “ψευτογιατρός” – Ο δικηγόρος των θυμάτων μιλά για το νέο βαρύ κατηγορητήριο

Διαβάστε επίσης »