Σοβαρό οικονομικό πρόβλημα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης καθώς τα “φέσια” από τις ΔΕΥΑ της ανατολικής Κρήτης καλά κρατούν. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις δημοτικών επιχειρήσεων που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν να βάλουν χρήματα στο ταμείο του Οργανισμού από τον περασμένο Ιούλιο!

Οι οφειλές, εν καιρώ πανδημίας, όπως αναφέρει το ekriti.gr -ήταν αναμενόμενο ότι θα αυξηθούν, όμως αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση στους επιτελείς του ΟΑΚ είναι ότι υπάρχουν κι εκείνες οι περιπτώσεις όπου οι οφειλέτες έχουν ξεχάσει ότι χρωστάνε!

Τέτοια είναι η περίπτωση της ΔΕΥΑ Χερσονήσου που χρωστά ποσό ύψους 314.000 ευρώ και δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στο λογαριασμό της από τον περασμένο Ιούλιο! Και μάλιστα αυτό συμβαίνει την ώρα που οι συνδέσεις για το ποιοτικό νερό του Αποσελέμη αυξάνονται διαρκώς και πλέον σχεδόν όλη η Χερσόνησος υδροδοτείται από εκεί!

Υπάρχει και η περίπτωση της ΔΕΥΑΗ που σύμφωνα με τις πληροφορίες χρωστά περίπου 1,6 εκ ευρώ (!) όμως υπάρχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα η μέριμνα για πληρωμές μεγάλων ή και μικρότερων ποσών ώστε να κατεβαίνει κάπως ο λογαριασμός…

Και βέβαια υπάρχει και η περίπτωση του Αγίου Νικολάου που δε χρωστά ούτε ένα ευρώ στον ΟΑΚ! Έχει καλύψει δηλαδή όλο το χρέος του, και μάλιστα σε καιρό πανδημίας αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όλα τελικά είναι θέμα οικονομικής πολιτικής και σωστής διαχείρισης…

Οι αυξημένες ανείσπρακτες οφειλές προς τον ΟΑΚ έχουν ως αποτέλεσμα ο Οργανισμός να ζορίζεται, όμως φροντίζει να καλύπτει όλα τα έξοδά του έγκαιρα είτε προς τους εργαζόμενους είτε προς τους προμηθευτές  τους διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη υδροδότηση της ανατολικής Κρήτης.

14 Ιανουαρίου 2021, 21:47 ΜΜ

Δήμοι της Κρήτης, οι μεγάλοι οφειλέτες του Ο.Α.Κ., δείτε τι λένε στα social media:
Sportime
47 λεπτά πριν
Lockdown: Παραμένει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό – Αυτοί εξαιρούνται
Sportime
47 λεπτά πριν
Κομμωτήρια – Κέντρα αισθητικής – Νυχάδικα: Ανοίγουν, αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας τους
Sportime
48 λεπτά πριν
Lockdown – Λιανεμπόριο: Αυτοί είναι οι ΚΑΔ των καταστημάτων που ανοίγουν από Δευτέρα (vid)
Sportime
48 λεπτά πριν
Lockdown – Λιανεμπόριο: Τότε και με αυτό τον τρόπο ανοίγουν τα καταστήματα
Sportime
49 λεπτά πριν
Κορονοϊός – Ελλάδα: 610 νέα κρούσματα – 34 νεκροί, 319 διασωληνωμένοι (vid)
Διαβάστε επίσης »