Θετικοί εμφανίζονται οι πολίτες στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha. Στην ερώτηση για το αν θα κάνουν το εμβόλιο το 70,1% λέει σίγουρα ναι και μάλλον ναι ενώ μόλις το 26,5% λέει όχι ή μάλλον όχι. Το ποσοστό αυτό διαφοροποιείται σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020 οπότε τα ποσοστά ήταν 49,7% και 41% αντίστοιχα.

Αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την πανδημία  σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc το 26,8% την κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το 26,2%. Αρνητικά το 29,7% και μάλλον αρνητικά το 16,3%.

Συνολικά θετικά βλέπει το 53% των ερωτηθέντων ενώ το 46% εκφράζεται αρνητικά για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Στην ερώτηση για τα οικονομικά  μέτρα της κυβέρνησης  θετικά ή μάλλον θετικά τα βλέπει το 52,4% των ερωτηθέντων ενώ το 44,4% τα βλέπει αρνητικά η μάλλον αρνητικά.

Το 55,8% αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ενάμιση χρόνο από τις βουλευτικές εκλογές. Παρά ταύτα, η πλειοψηφία, σε ποσοστό 55,1%, θεωρεί ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός δεν πρόκειται να βελτιώσει την απόδοση της κυβέρνησης.

Στην ερώτηση για το αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση πώς θα  χειριζόταν την κατάσταση το 53,6% λέει πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, τα ίδια λέει το 23,3% ενώ καλύτερα θεωρεί πως θα ήταν τα πράγματα το 23,3%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση  ο κόσμος δεν θέλει σε καμία περίπτωση πρόωρες εκλογές καθώς το 74,6% ζητά από την κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία. Πρόωρες εκλογές το 2021 ζητά το 15,3% ενώ το 2022 το 6,3%.

Τέλος στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά  από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το προβάδισμα της ΝΔ φτάνει τις 18,6 ποσοστιαίες μονάδες, με την ΝΔ να συγκεντρώνει 38,6% και τον ΣΥΡΙΖΑ 20%.  Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,8% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

Δημοσκόπηση Marc: Ναι για το εμβόλιο, όχι στις πρόωρες εκλογές, δείτε τι λένε στα social media:
TRUE DEMOCRACY
19 λεπτά πριν
Ο ''Κούλιος Καίσαρας'' μετέτρεψε την ΕΛ.ΑΣ (Ελληνική Αστυνομία), σε Τροχαία... αυξάνεται το πρόστιμο σε 500 ευρώ για όσους περπατούν με φθαρμένες σόλες ή δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ...

Emmanouel Alexis
21 λεπτά πριν
Ο Μπιλ Γκέιτς είναι πλέον ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας της Αμερικής | Capital https://www.capital.gr/forbes/3518766/o-mpil-gkeits-einai-pleon-o-megaluteros-gaioktimonas-tis-amerikis
-Γαιοκτήμονες, πολύ καλή ιδέα. Κερδοφόρος επένδυση. Είναι δυνατόν να παραχθεί πλούτος!
dimpenewscom1
23 λεπτά πριν
H EE περιλαμβάνει τον ΥΠΕΞ Συρίας Faisal Al-Miqdad, στη λίστα τιμωριών και του απαγορεύει να μπει σε μέλη κράτη. Μόνο τους ειρηνοποιούς Τσαβούσογλου και Ερντογάν αυτοί είναι οι φίλοι μας .... ο επίλογος αυτής της πολιτικής θα είναι δραματικός
Stella Kanakaki
30 λεπτά πριν
τον Οκτώβριο 2020.PARTİZAN Yunanistan
32 λεπτά πριν
Hükümetin önerdiği yeni bir sağcı reform tasarısını protesto eden öğrenciler Yunanistanda Polisle çatıştı.Parlamento binasının önünde yürüyüş yapmaya çalışan öğrencileri dağıtmak için polis biber gazı ile saldırdı.

Διαβάστε επίσης 

Γεννηματά για Λοβέρδο – «Δεν έχει σχέση η αποπομπή με εσωκομματικές διαδικασίες»

Κώστας Τσιάρας: Στόχος μας να να μην κινδυνεύσει ούτε ένας δανειολήπτης

Διαβάστε επίσης »