Νέα περίπτωση καταπάτησης δημοτικής περιουσίας φέρνει στο φως το Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr καθώς κτηνοτρόφος, αυθαίρετα, έχει τοποθετήσει περίφραξη σε τμήμα της πρώην χωματερής Σκαφιδαρά, η οποία μετά τη δαπάνη ευρωπαϊκών κονδυλίων έχει μετατραπεί σε υπαίθριο πάρκο αναψυχής.

Η περίφραξη – καταπάτηση του κτηνοτρόφου στο δημοτικό ακίνητο

Τη δημοτική έκταση των 100 στρεμμάτων, με τις πανάκριβες υποδομές, όχι μόνο δεν την απολαμβάνουν οι πολίτες αλλά έχει υποδιαιρεθεί σε ….μαντριά, με κτηνοτρόφο να έχει ήδη οριοθετήσει εντός της έκτασης χώρο για τις κατσίκες και τα πρόβατά του.

Αντί για οικογένειες … πρόβατα και κατσίκια απολαμβάνουν τον χώρο του Σκαφιδαρά!

Το θέμα ανέδειξε σήμερα η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη με ακροατές του Ράδιο Κρήτη να επιβεβαιώνουν και με φωτογραφίες την κατάληψη του χώρου, προκαλώντας ερωτηματικά για τα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής να προστατεύει την περιουσία των δημοτών από όλους όσους την επιβουλεύονται κατά καιρούς.

Η δημοτική αρχή Ηρακλείου … ζήτησε από τον κτηνοτρόφο να μην καταπατά τον χώρο

Ζητήσαμε από τον κτηνοτρόφο να απομακρύνει τα ζώα του” ήταν η απάντηση του Εντεταλμένου Συμβούλου της Δημοτικής Περιουσίας” Μανώλη Βασιλάκη, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή τόνισε ότι για το θέμα πρέπει να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, ο εν λόγω χώρος είναι εκτεθειμένος όχι μόνο σε καταπατήσεις αλλά και σε βανδαλισμούς και κλοπές, με τελευταίο επεισόδιο την κλοπή καλωδίων χαλκού.

Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν έχουν αφαιρεθεί στοιχεία του εξοπλισμού του όπως φωτιστικά και μέταλλα- ουσιαστικά ο χώρος στον οποίο επενδύθηκαν περίπου 2 εκ ευρώ λεηλατείται διαχρονικά.

Για το ακίνητο, το Ράδιο Κρήτη είχε ενεργοποιηθεί και πάλι με φόντο την μετατροπή του εκ νέου σε …χωματερή, με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας να παρεμβαίνει δίνοντας εντολή στα συνεργεία καθαριότητας του δήμου να επαναφέρουν τον Σκαφιδαρά στη μορφή του …πάρκου!

Πηγή: ekriti.gr

23 Φεβρουαρίου 2021, 20:57 ΜΜ

Διαβάστε επίσης »