Η Έλενα Παπαρίζου μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» για το γεγονός που άλλεξε για πάντα τη ζωή της φίλης της με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα.

Καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στο τελευταίο «Ενώπιος Ενωπίω» η λαμπερή Έλενα Παπαρίζου δεν μπόρεσε να μην αναφερθεί και αυτή στα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που ήρθα στο φως και συντάραξαν τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη.

Αν και η ίδια -ήταν κάθετη σε αυτό- δεν έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, στην Ελλάδα ή στη Σουηδία, οι αποκαλύψεις την έχουν συγκλονίσει, καθώς έφεραν στην επιφάνεια ένα γεγονός που σφράγισε την παιδική της ηλικία.

«Θυμάμαι στο σχολείο στη Σουηδία, την καλύτερή μου φίλη, ετών 13, μεγαλύτερή μου τότε, που την βίασαν. Η ζωή της άλλαξε για πάντα από τότε» είπε η τραγουδίστρια.

Αναφερόμενη σε άλλο σημείο της συνέντευξης στην προσωπική της εμπειρία από τα χρόνια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας της, η Έλενα Παπαρίζου δήλωσε ότι ανήκει στα τυχερές που δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα.

«Γνωρίζω ότι συμβαίνουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις παντού και στεναχωριέμαι αφάνταστα. Δεν μου έχει συμβεί. Σκέψου ότι ξεκίνησα 17 χρονών, σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο και επάγγελμα».

Κι αυτό το αποδίδει στον χαρακτήρα της.

«Από πολύ νέα είμαι sex humorist, κάνω πλάκα, είμαι άνετη σε αυτό το θέμα. Ένιωθα ότι οι άντρες γύρω μου με προστάτευαν. Δεν πιστεύω ότι οι δύο μακροχρόνιες σχέσεις μου έπαιξαν ρόλο στο να αναστείλουν κάποιον επίδοξο κακοποιητή».

Για τα θύματα αυτού του είδους των συμπεριφορών, έχει μόνο καλά λόγια: «Βλέπω και άντρες να βγαίνουν να μιλάνε αυτές τις μέρες. Οι άντρες συνήθως ντρέπονται και φοβούνται να καταγγείλουν γι’ αυτά τα θέματα.

»Έχουμε κάνει βήματα ως κοινωνία, για τους ανθρώπους όμως που παθαίνουν τέτοια πράγματα, μοιάζει ακόμα σκοτάδι».

Διαβάστε επίσης »