Σοβαρές ανησυχίες για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί σοβαρό ατύχημα όπως αυτό του περασμένου Σαββάτου με τον τραυματισμό ανήλικου από πτώση από τον προμαχώνα Mocenigo εκφράζουν περίοικοι.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά του τα Χανιώτικα Νέα κυρίως κατά ις βραδινές ώρες πάνω στην οροφή των Ανατολικών Νεωρίων (Νεώριο Moro – Ιστιοπλοικού, Νεώριο Ναυτικού Μουσείου κ.ά.) συγκεντρώνονται πάρα πολλοί νεαροί που επιδίδονται σε φιγούρες με ποδήλατα, parkour, ενώ ο θόλος των μνημείων σε αρκετά του σημεία δεν εμπνέει καμία σιγουριά.

Χαρακτηριστικά μέσα στο Νεώριο του Ναυτικού Μουσείου με πολύ σημαντικά εκθέματα έχουν πέσει σε αρκετά σημεία πέτρες και χώματα από την οροφή κάτι που οφείλεται στο ότι ο θόλος χρησιμοποιείται ως… “πίστα” τις βραδινές ώρες.

Για τους κινδύνους ατυχήματος έχει ενημερώσει το Ναυτικό Μουσείο εγγράφως όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Αρχαιολογία, Δήμο, Αστυνομία κα.) ζητώντας να ληφθούν μέτρα πριν να έχουμε κάποιο ατύχημα.

Την ίδια ώρα η περιοχή πίσω από τα Νεώρια παρότι έχει κλεισθεί με σύρμα, δέχεται… επισκέπτες ακόμα και μέσα στην ημέρα που περνάνε πάνω από το συρματόπλεγμα.

πηγή: Χανιώτικα Νέα

13 Ιανουαρίου 2021, 13:58 ΜΜ

Διαβάστε επίσης »