Τη χρήση της Φυσικής επιστήμης πάνω στην Ιατρική Θεραπεία θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μαθητές/τριες λυκείου μέσα από ένα ολοήμερο masterclass που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 από τα ερευνητικά κέντρα CERN και GSI, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Το Particle Therapy Masterclass θα επιτρέψει στους μαθητές και τις μαθήτριες να συμμετέχουν σε καινοτόμες ερευνητικές μεθόδους, πάνω στην τεχνική θεραπείας σοβαρών μορφών καρκινικών όγκων, όπως αυτό γίνεται στο Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο DKFZ στη Χαϊδελβέργη. Το συγκεκριμένο Masterclass εντάσσεται στο  International Physics Masterclasses μια καθιερωμένη εδώ και χρόνια εκπαιδευτική δραστηριότητα προσέγγισης και ιδιαίτερα σημαντικό έργο του International Particle Physics Outreach Group, IPPOG, που διαδίδεται σε όλο τον κόσμο. Τα διάφορα Masterclasses του προγράμματος παρουσιάζονται κάθε χρόνο σε περίπου 55 χώρες, με τη συμμετοχή 255 ερευνητικών – επιστημονικών κέντρων και το παρακολουθούν περίπου 15.000 μαθητές. Επιστημονικά υπεύθυνη της δράσης είναι η Γιώτα Φωκά, Φυσικός- Ερευνήτρια CERN.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=gz_kCLuQkU6jBqlw7kITTGJusWigwMhAgcjkH9n0TZFUQkhINVA2NkczUzJTR1ZBVlRBUFhaVTlSRi4u.
 

Διαβάστε επίσης »