Το μουσείο Tate Modern, έχει από εχθες, μια νέα εγκατάσταση να καλύπτει την πρόσοψη του. Η νέα εγκατάσταση, απαρτίζεται από φώτα led και είναι σχεδόν.. κίτς!

Στο «Remembering a Brave New World» που αναγράφεται, εμφανίζονται χρωματιστά σύμβολα, με έμφαση στην ποπ κουλτούρα, τα οποία δίνουν άλλο αέρα, εν όψη του εορτασμού του Diwali (πενθήμερο ινδικό φεστιβάλ φωτός).

Το installation που εμφανίζεται στην πρόσοψη του Tateμ, έχει ρίζες από το Παντζάμπ και ο σχεδιαστής του είναι η καλλιτέχνης Chila Kumati Singh Burman που πλέον μένει στο Liverpool.

Η σκέψη πίσω από την εγκατάσταση είναι απλή: ένα χρωματιστό βανάκι με παγωτά εμφανίζεται στο «Remembering a Brave New World», θυμίζοντας του τα παιδικά του χρόνια. Όταν πρωτοήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πατέρας της καλλιτέχνιδας αγόρασε ένα τέτοι βαν και η ίδια, το έχει σαν παιδική ανάμνηση στο μυαλό της, ακόμη και τώρα.

Κάποια στοιχεία της εγκατάστασης, αφορούν την ιμπεριαλιστική ιστορία της Αγγλίας: για παράδειγμα, η Britannia που εμφανίζεται στην κορυφή του κτηρίου και είναι καμουφλαρισμένη με την Κάλι, την θεά της ελευθερίας και του ισχύος (Ινδουισμός).

«Είναι σημαντικό να ασκείς κριτική σε κτήρια σαν αυτά επειδή είναι πολύ ευρωκεντρικά» είπε η Burman, όταν μίλησε στο Dezeen. Επίσης, πρόσθεσε: «Οπότε, απλώς σκέφτηκα: γιατί να μην κάνω κάτι που να αποτυπώνει όλο αυτό που περνάμε σήμερα; Ένιωσα σαν να χρειαζόταν μια έκρηξη χαράς και φωτός. Και το Diwali έχει να κάνει με το καλό που υπερνικά το κακό, με την ελπίδα, την ενότητα και το φως στην άκρη του τούνελ»

Φωτεινή εγκατάσταση στο Tate αναφέρει «Remembering a Brave New World», δείτε τι λένε στα social media:

Kostis Bitsios
58 λεπτά πριν

#BigBrotherGRlive #bigbrothergreece #BigBrotherGR Άσχετο: αυτές οι 2 κρέμες-σαπούνια είναι τέλειες.

JotD
37 λεπτά πριν

Στο μεταξύ, ο κορωνοϊός είναι το λιγότερο που μπορεί να κολλήσεις στο καρναβάλι της Πάτρας 😄 #ανέκδοτα #χιούμορ #Ελλάδα #λοκνταουν #BigBrotherGR #sterlinibynight #RIPDiego #Maradona

Lime o Κοντορος
6 ώρες πριν

Θα κάνει και θα λέει ότι θέλει,και άμα έχεις αντίρρηση,θα σε πούμε ομοφοβικό και ρατσιστή! Αυτη είναι κυρίες κύριοι οι gay κοινότητα που όλοι μια ζωή θα κράζουμε!Θελουν μόνο δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις! #BigBrotherGR #BBxeftilesgr #θεμης

Giota Katsigianni
23 Νοέ

Η #Σοφια μιλάει στον #Παυλο σα να είναι λογικός άνθρωπος... #aggeliki

ARti News
35 λεπτά πριν

Αντίο σύντροφε (ο πολιτικός Ντιέγκο #Μαραντόνα} | ARTI NEWS http://artinews.gr/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B5-%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%B1.html

Διαβάστε επίσης »