Η Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε για την απομάκρυνση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα στο «Αχελώος TV», η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τοποθετήθηκε μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα, σημείωσε πως η απόφασή της δεν έχει καμία σχέση με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά είπε: «Δεν έχει καμία σχέση με τις εσωκομματικές διαδικασίες. Εξάλλου οι εσωκομματικές διαδικασίες θα μας απασχολήσουν προς το τέλος αυτής της χρονιάς. Μπαίνουμε σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την παράταξη. Είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρή η αντιπολιτευτική μας γραμμή και δράση και σε αυτή τη λογική προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όσα περισσότερα στελέχη γίνεται. Ακριβώς αυτό είναι το πνεύμα της απόφασης», είπε χαρακτηριστικά.

Οι διαφωνίες του Ανδρέα Λοβέρδου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαφωνεί, και με φόντο το συνέδριο από το οποίο θα προκύψει ο νέος Πρόεδρος ήδη αναζητούνται συμμαχίες. Εξ’ ου κιόλας ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του Χάρη Καστανίδη στη θέση του αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Ο κ. Καστανίδης θεωρείται από πολλούς εντός του Κινήματος Αλλαγής, ως άνθρωπος του Γ. Παπανδρέου ενώ είναι ενδεικτικό ότι μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό έχουν «σπάσει» παλαιότερα τη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη. Για παράδειγμα και οι δύο απείχαν από την ψήφιση του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις, με την Φώφη Γεννηματά να συγκαλεί, τότε, εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα και στέλνει αυστηρό μήνυμα προς τους βουλευτές.

Από την άλλη, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έναν από τους βασικούς «εχθρούς». «Από το 2012 ο Α. Λοβέρδος υποστηρίζει σθεναρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με προοδευτική διακυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του λαϊκισμού και της δημαγωγίας», έλεγαν χαρακτηριστικά συνομιλητές του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, υπενθυμίζοντας την υπόθεση της Novartis, όπου σύμφωνα με τον ίδιο στοχοποιήθηκαν πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί, αλλά κυρίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με άλλα λόγια, ο κ. Λοβέρδος θεωρεί ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να παραμείνει ως αυτόνομη οντότητα, δίχως να λοξοκοιτάζει προς την Κουμουνδούρου.

Η, δε, Φώφη Γεννηματά, με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό, επιχειρεί να διατηρήσει ίσες αποστάσεις, αφού γνωρίζει ότι ο Γ. Παπανδρέου παραμένει ισχυρός στο εσωκομματικό μέτωπο και σίγουρα δεν θέλει να έχει έναν ακόμη εχθρό. Έχει, άλλωστε, πιθανότατα να αντιμετωπίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη (εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο), ο οποίος επίσης έχει ιδιαίτερη δύναμη, κυρίως στη νέα γενιά των στελεχών του ΚΙΝΑΛ…

Γεννηματά για Λοβέρδο – Δεν έχει σχέση η αποπομπή με εσωκομματικές διαδικασίες, δείτε τι λένε στα social media:
Εφημερίδα Πολίτης - Politis.com.cy
40 λεπτά πριν
Ο δηλώνει έτοιμος να συναντήσει τον – Επιμένει στο θέμα των S-400
Stella Kanakaki
47 λεπτά πριν
Η Ελληνική Οικονομία στην αυγή του 2021.

John Georgoulas
52 λεπτά πριν
Η Ελλάδα αλλάζει! Η Amazon Web Services στην Αθήνα.
Nea Moudania Blog
55 λεπτά πριν
Τροχαίο στην Κρήτη: Νέο αποκλειστικό βίντεο – Τι λέει η οδηγός του προπορευόμενου βαν.
ereunitiko
1 ώρες πριν
Η Γερμανία δεν ζητά από την Τουρκία να αποσύρει τα Leopard 2Α4 από τα Κατεχόμενα https://www.youtube.com/watch?v=wQ-zjbt9OFY


ΚΙΝΑΛ: Mεθοδεύσεις και προσχηματικός διαγωνισμός για την πλατφόρμα εμβολιασμών

ΚΙΝΑΛ: Η Φώφη Γεννηματά καθαίρεσε τον Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο

Διαβάστε επίσης »