Η Süddeutsche Zeitung γράφει σχετικά με τους ενδοιασμούς που έχουν δημιουργηθεί για το εμβόλιο της AstraZeneca και την τοποθέτηση της ΕΜΑ. «Ο εμβολιασμός δεν είναι απλά και μόνο ένα επιστημονικό θέμα, είναι επίσης συναισθηματικό, ειδικά σε αυτήν την πανδημία που χρησιμοποιούνται εμβόλια που έχουν παρασκευαστεί και δοκιμαστεί πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Σε μια τέτοια περίπτωση, ένα από τα καθήκοντα μιας αρχής όπως είναι η EMA, είναι να διασφαλίσει την εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των εμβολιασμών.

Εάν διακινδυνεύσει κανείς αυτήν την εμπιστοσύνη, διακινδυνεύει την επιτυχία ολόκληρης της εκστρατείας εμβολιασμού, την οποία όμως χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή κάποια στιγμή. Επομένως, είναι ανεύθυνο να εξετάσουμε τον κίνδυνο πιθανώς σπάνιας αλλά δυνητικά θανατηφόρας παρενέργειας, όπως είναι η εγκεφαλική θρόμβωση μόνο βάσει του υπολογισμού κόστους-οφέλους για τον γενικό πληθυσμό.

Εάν υπάρχει ακόμη και η παραμικρή πιθανότητα ότι το εμβόλιο της Astra-Zeneca θα μπορούσε να θέσει τους νεότερους σε υψηλότερο κίνδυνο, αυτά τα άτομα θα πρέπει να λάβουν άλλο εμβόλιο».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης

Σήμερα ή αύριο η Ελλάδα αποφασίζει για το εμβόλιο της AstraZeneca

Β. Κικίλιας: Εξέφρασε προβληματισμό για την πολυφωνία που δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες για τον εμβολιασμό

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης »