Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ-τηλεδιάσκεψη): Ισχύει ο στόχος για ετήσια EBITDA στα 850 εκ. ευρώ-Αντοχές στην ενεργειακή καταιγίδα

Ειδήσεις Mono News 1 μήνα πριν


Θετικά αντιμετωπίστηκαν από τους αναλυτές οι επιδόσεις της ΔΕΗ στο εννεάμηνο, δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας εν μέσω ενεργειακής κρίσης και εκτόξευσης των τιμών χονδρεμπορικής. Απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, επανέλαβε το στόχο για EBΙTDA του 2021, στα περσινά επίπεδα των 850 εκατ.ευρώ, επισημαίνοντας πως, όπως είχε πει, η φετινή χρονιά θα είναι έτος σταθεροποίησης.

Το τρίτο τρίμηνο, σημειώνεται από πηγές της εταιρείας, ότι είναι το δυσκολότερο της φετινής χρονιάς, αφού είχε ξεκινήσει η ενεργειακή κρίση και τα υψηλά κόστη χονδρεμπορικής και ρύπων χωρίς να αποτυπώνεται η αύξηση του EBITDA από την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής που  θα φανεί στο επόμενο τρίμηνο.

Όπως απάντησε ο Πρόεδρος της εταιρείας σε ερωτήσεις αναλυτών, οι αλλαγές στις ταρίφες της μέσης τάσης θα έχουν επίπτωση στα μεγέθη της ΔΕΗ τον Δεκέμβριο. Επίσης, σχετικά με τις μεταβιβάσεις γης στις λιγνιτικές περιοχές είπε, ότι όταν ολοκληρωθούν θα υπάρξει αντιστροφή προβλέψεων.

Συνολικά, κατά τ...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο