Η Γιώτα Γρίβα μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την καταγωγή της, τα ακούσματα με τα οποία μεγάλωσε και τον ερχομό της την Ελλάδα.

Μια από τις πιο σημαντικές γυναικείες φωνές στον χώρο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, η Γιώτα Γρίβα βρέθηκε χθες καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2Night Show» και μίλησε για τους λόγους για τους οποίους δεν πήγε ποτέ σε ελληνικό σχολείο.

Μιλώντας στον φακό της εκπομπής η τραγουδίστρια που ζει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα εξήγησε πως ένας από τους καημούς της είναι ότι δεν διδάχτηκε ποτέ τα ελληνικά, παρά ελάχιστα, στις διάφορες κατασκηνώσεις που φιλοξενούνταν το καλοκαίρι τα χρόνια που ακολούθησαν το άνοιγμα των συνόρων.

Ό,τι ελληνικά έμαθε τα έμαθε στο σπίτι της, από την οικογένειά της και, στη συνέχεια, στην Ελλάδα όπου μετακόμισε σε ηλικία 23 ετών.

Και εξήγησε πως η οικογένειά της ήταν από τους Σαρακατσάνους που τους «έπιασε» το σφράγισμα των συνόρων μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καιβρέθηκαν αποκλεισμένοι στη Βουλγαρία.

Εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε η Γιώτα Γρίβα, η οποία φοίτησε σε μουσικό σχολείο, γυμνάσιο και στη μουσική ακαδημία της Φιλιππούπολης, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ευρωπαϊκή μουσική.

Όσο για την αγάπη της στην ελληνική δημοτική παράδοση, η τραγουδίστρια εξήγησε πως οι Σαρακατσάνοι της Βουλγαρίας κράτησαν ζωντανή την αρχαία μουσική παράδοση της φυλής τους, με την οποία γαλουχήθηκε.

Ακούστε δύο αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Γιώτας Γρίβα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου:

Διαβάστε επίσης »