ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ


2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ


ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΘΕΜΑ: Μετατροπή συμβάσεων σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ των 4000 υπαλλήλων της Δημόσιας Υγείας που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ

Κύριοι Υπουργοί


Στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν 4000 Συμβασιούχοι μέσω του ΟΑΕΔ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση σε όλες τις ειδικότητες. Υπηρετούν για τέταρτο συνεχή χρόνο με ανανεούμενες συμβάσεις χωρίς διακοπή. Συμμετέχουν στα προγράμματα εργασίας όλου του 24ωρου και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.


Οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία είναι 40.000. Ως εκ τούτω η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου είναι επιβεβλημένη για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των νοσοκομείων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.


Σε περίπτωση λύσης της σύμβασης θα δημιουργηθούν δυσαναπλήρωτα κενά στα Νοσοκομεία με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές ασθενών.


Το προσωπικό αυτό εργάζεται με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, εκπαιδεύτηκε, καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου όπως και των άλλων Συμβασιούχων εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Mην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας (κουδουνάκι & feed), ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι, ή να μας ακολουθήσετε στο Google News, ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook, ή να μας ακολουθήσετε στο twitter και στο κανάλι του Youtube!

Διαβάστε επίσης »