Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον κ. Ν. Παππά και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντικείμενό της είναι η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, για ζητήματα που σχετίζονται με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016. Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι η «δωροληψία» προς όφελος τρίτου και η «παράβαση καθήκοντος». Η διαδικασία στηρίζεται σε δικογραφία που στάλθηκε από την εισαγγελία στην Βουλή και βασίζεται σε μαρτυρική κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Χθες, κατά την πρώτη συνεδρίαση, εξελέγη το προεδρείο της επιτροπής. Στις θέσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα εξελέγησαν –όπως αναμενόταν– οι βουλευτές της Ν.Δ., Στ. Κελέτσης, Ανδρ. Νικολακόπουλος και Τ. Μαρτζώκας. Στην προανακριτική μετέχουν 18 βουλευτές, εκ των οποίων 10 από τη Ν.Δ., πέντε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από ένας από το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και την Ελλ. Λύση.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η πλειοψηφία θα ζητήσει να κληθεί ως πρώτος μάρτυρας ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητεί την κλήση εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος αναφορικά με το ζήτημα της διακίνησης χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Διαβάστε επίσης 

Πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά

Χρήστος Δήμας: Οι χυδαιότητες Πολάκη, ντροπή για το Κοινοβούλιο

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης »