Η Ρωσία έκανε πρόταση στην Ελλάδα να εξετάσει το ενδεχόμενο της παραγωγής ρωσικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού από εγχώριες φαρμακευτικές εταιρείες, όπως ανέφερε μέσω ανάρτησης στο Facebook ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής της Κρατικής Δούμας Πάβελ Φεντάεφ, ο οποίος διοργάνωσε συνάντηση των κοινοβουλευτικών ομάδων φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

“Η Ελλάδα έχει ανοίξει τα σύνορά της σε Ρώσους τουρίστες και ήταν η ευκαιρία να πω ευχαριστώ στους Έλληνες βουλευτές για αυτό”, ανέφερε ο Φεντάεφ στην ανάρτησή του και πρόσθεσε: “Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, αν και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Η ελληνική Βουλή είναι γεμάτη σχέδια για ανάπτυξη σχέσεων με τη Ρωσία. Αναφερθήκαμε στο θέμα των κοινών έργων στον κλάδο της γεωργίας, της βιομηχανίας ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, φυσικά, αποτέλεσε η επανάληψη της τουριστικής επικοινωνίας με τη Ρωσία. Είμαι έτοιμος να συζητήσω λεπτομερώς τη θαλάσσια διασύνδεση Νοβοροσίσκ-Θεσσαλονίκης”.

Όσον αφορά το ζήτημα των εμβολίων, ο ίδιος σημειώνει στην ανάρτηση: “Από την πλευρά μας, προτείναμε να μελετήσουν το ενδεχόμενο παραγωγής ρωσικών εμβολίων σε εργοστάσια φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα”.

Ο Φεντάεφ καταλήγει στην ανάρτησή του: “η ελληνική πλευρά ευχαρίστησε τη χώρα μας για τη βοήθειά της, τόσο στα στρατιωτικά γεγονότα πριν από 200 χρόνια όσο και στα σημερινά προβλήματα. Επιτρέψτε μου να θυμίσω ότι το 2018 βοηθήσαμε την Ελλάδα όταν βρισκόταν αντιμέτωπη με δασικές πυρκαγιές και ξέρω ότι είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε και σήμερα”.

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωσαν σε 64χρονη ότι είναι θετική στον κορωνοϊό χωρίς να έχει κάνει τεστ!

ECDC: Στο κίτρινο το μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Βελτιωμένη η εικόνα της χώρας

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης »