Η Χαλίμα Άντεν αποχαιρετά τις πασαρέλες καθώς την έχει προβληματίσει ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε από τη βιομηχανία της μόδας.

Το 23χρονο μοντέλο μοιράστηκε μια σειρά φωτογραφιών από την παιδική της ηλικία, από τις εκστρατείες μόδας που συμμετείχε και για τις οποίες είπε ότι αισθάνθηκε πίεση, καθώς έπρεπε να συμβιβάσει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις, δηλαδή την απόφασή της να φοράει το hijab και την καριέρα της. Η Άντεν, είναι Σομαλοαμερικανή, μουσουλμάνα, η οποία εγκατέλειψε την Κένυα όταν ήταν παιδί και μεγάλωσε στην Μινεσότα.

«Μακάρι να μην σταματήσω ποτέ να φοράω το μαύρο μου hijab» έγραψε κάτω από μία φωτογραφία της σε ιστορίες που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. «Επειδή προς στιγμής νιώθω άνετα… ας πούμε ότι παρασύρθηκα πολύ».

«Αλλά… αυτό δεν είναι καν το στιλ μου. Ποτέ δεν ήταν. Γιατί τους επέτρεψα να φορέσουν τζιν στο κεφάλι μου, όταν μέχρι εκείνη τη στιγμή φορούσα μόνο φούστες και μακριά φορέματα», έγραψε σε μία φωτογραφία από την καμπάνια της American Eagle, στην οποία συμμετείχε.


Διαβάστε επίσης »