Η Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ ενέκρινε, την Τρίτη (12/01, τοπική ώρα), ψήφισμα με το οποίο προτείνει στον Αντιπρόεδρο της χώρας, Μάικ Πενς, να απομακρύνει τον Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, από την εξουσία, κάτι που ο πρώτος έχει αρνηθεί.

Το ψήφισμα καλεί τον Πενς να χρησιμοποιήσει την 25η Τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος σχετικά με την αδυναμία του προέδρου να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο Αντιπρόεδρος, με την υποστήριξη της πλειοψηφίας των μελών του υπουργικού συμβουλίου, μπορεί να απομακρύνει τον Πρόεδρο και να πάρει τη θέση του έως ότου το Κογκρέσο εγκρίνει αυτήν την απόφαση.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι εάν ο Πενς δεν συμφωνήσει με την απόπειρα απομάκρυνσης του Τραμπ, τότε θα υποβάλουν εναντίον του Αμερικανού Προέδρου κατηγορίες για υποκίνηση εξέγερσης.

Ταυτόχρονα, απαιτούνται τα δύο τρίτα των ψήφων των γερουσιαστών για την απομάκρυνση του Τραμπ από το αξίωμα και, επιπλέον, η Γερουσία ενδέχεται να μην έχει αρκετό χρόνο για να εξετάσει τους ισχυρισμούς προτού ολοκληρωθεί η θητεία του Αμερικανού Προέδρου, στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Πενς, σε επιστολή του στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πελόζι, την Τρίτη (12/01, τοπική ώρα), εξέφρασε την αντίθεσή του στην επίκληση της 25ης Τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η χρήση της νομοθεσίας με τέτοιο τρόπο «θα δημιουργήσει τρομερό δεδικασμένο».

Στη συνέχεια της επιστολής του, ο Πενς αναφέρει ότι δεν πιστεύει ότι «μια τέτοια πορεία δράσης είναι προς το συμφέρον του Έθνους μας ή συμβατή με το Σύνταγμά μας», υπενθυμίζοντας πως δεν συμφώνησε να «ασκήσει εξουσία πέρα από τη συνταγματική του» τουλάχιστον σχετικά με την επικύρωση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Ακόμα, στην επιστολή του ο Πενς -μεταξύ άλλων- τονίζει:

«Προτρέπω εσάς και κάθε μέλος του Κογκρέσου να αποφύγετε ενέργειες που θα μπορούσαν να διαιρέσουν και να πυροδοτήσουν τα πάθη της στιγμής. Εργαστείτε μαζί μας για να αμβλυνθεί η κατάσταση και να ενώσετε τη χώρα μας, καθώς ετοιμάζουμε να διορίσουμε τον εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ως τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να επτελώ τον ρόλο μου για να συνεργαστώ με καλή πίστη με την επερχόμενη διοίκηση για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση της εξουσίας».

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής: Ναι της Βουλής των Αντιπροσώπων στην 25η τροπολογία για την απομάκρυσνη του Ντ. Τραμπ, δείτε τι λένε στα social media:
filoi_esfigmenou
11 λεπτά πριν

Ελένη Σιάση
40 λεπτά πριν
Το μήνυμα αυτό πρέπει να τονιστεί και στην αφού την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών.
10DECO Interior | Διακόσμηση
1 ώρες πριν
📌 Παλιό πηγάδι στον ανοιχτό ωκεανό - ΔΕΙΤΕ:
report247.gr
1 ώρες πριν
Κοροναϊός : Φόβοι ότι ο ιός κρατά… κλειστά χαρτιά παρά τη βελτίωση της εικόνας – Γιατί επιμένουν στα μέτρα οι ειδικοί
report247.gr
1 ώρες πριν
Επίθεση στο Μετρό : Συνελήφθησαν οι νεαροί που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη

Διαβάστε επίσης 

Το YouTube κλείνει το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ για μία εβδομάδα

O Ερντογάν προειδοποιεί την Ελλάδα να απέχει από ενέργειες που θα αυξήσουν τις εντάσεις

Διαβάστε επίσης »