Μια έξυπνη ΙΟΤ λειτουργία εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Wind, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου για την προστασία των γνωστών φοινίκων της πόλης. Παράλληλα, η συνεργασία περιλαμβάνει και το ξενοδοχείο Creta Palace του ομίλου Grecotel που βρίσκεται στο Ρέθυμνο.

Οι φοίνικες είναι το σύμβολο της πόλης του Ρεθύμνου, έχουν μεγάλη αισθητική αξία και αποτελούν ένα φυσικό σκηνικό ιδιαιτέρου κάλλους και πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Αυτή η πολύτιμη κληρονομιά κινδυνεύει από το κόκκινο σκαθάρι (Rhynchophorus ferrugineus) που την καταστρέφει, καθώς δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι το δέντρο έχει προσβληθεί και χάνεται πολύτιμος χρόνος για την αντιμετώπιση του.

«Η τεχνολογία αιχμής και τα δίκτυα νέας γενιάς όπως το 5G προσφέρουν λύσεις που μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. H Wind συνεργάζεται με τον Δήμο Ρεθύμνου και υλοποιούν μια λύση η οποία μέσω έξυπνων αισθητήρων και του δικτύου της εταιρείας θα συμβάλλει στην προστασία των φοινίκων της πόλης και παράλληλα θα παρέχει πολύτιμα στοιχεία για τη μακροπρόθεσμη προστασία της βιοποικιλότητας», δήλωσε η Αγγελική Ελευθερίου, υπεύθυνη Βιώσιμης Ανάπτυξης της Wind Ελλάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης »