Να διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες καλεί το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» όσους/ες έχουν ζήσει οποιαδήποτε στιγμή στο Ίδρυμα, στο πλαίσιο της καμπάνιας «100 Χρόνια Μέλισσα».

Σκοπός της καμπάνιας είναι η ανάδειξη της ιστορίας του ιδρύματος, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα παιδιά που έχουν ζήσει εκεί και γι’ αυτό τον λόγο αναζητά προσωπικές ιστορίες ανθρώπων ώστε να καταγραφεί όσο πιο ολοκληρωμένα γίνεται η πορεία του Ιδρύματος μέσα στα χρόνια.

Το Ίδρυμα γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια επίσημης – ξεκίνησε ανεπίσημα το έργο της το 1916- λειτουργίας, έναν αιώνα προσφοράς, στέγης, φροντίδας και αγάπης στα παιδιά που το χρειάζονται περισσότερο και είναι περισσότερο ευάλωτα.

Την καμπάνια έχει αναλάβει εθελοντικά μια ομάδα από φοιτητές και φοιτήτριες από τα τμήματα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πολιτικών Επιστημών και Κινηματογράφου του ΑΠΘ, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και υλοποιείται υπό την αιγίδα του ΑΠΘ.

Όσες/οι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην καμπανιά ή/και να μοιραστούν τις ιστορίες τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη «Μέλισσα» ηλεκτρονικά στη διεύθυνση stegimelissa@gmail.com ή stegimelissa1@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα 2310-341965 ή 6980470124.

Δ.Κ.

 

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Καλλιόπη Καλύμνιου, υπεύθυνη της Καμπάνιας για τα «100 Χρόνια Μέλισσα»

Διαβάστε επίσης »