«Τα καλύτερά μας χρόνια» άγγιξαν τη δύσκολη περίοδο της επταετίας και παρουσίασαν διάφορες απόψεις που επικρατούσαν τότε στην κοινωνία. Έχει μία αντικειμενικότητα στην παρουσίαση της περιόδου στο πλαίσιο πάντα της μυθοπλασίας. Τώρα περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη για ελευθερία», τονίζει η Κατερίνα Παπουτσάκη, σε συνέντευξη την οποίαν παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ”Στο Κόκκινο 105,5”».

«Είναι τραγικό το ότι βλέπουμε ξανά να εμφανίζονται ακροδεξιά μορφώματα και το στηλιτεύω με κάθε κύτταρο του σώματός μου. Μεγάλωσα με αυτή τη λογική. Η μαμά μου είναι συνδικαλίστρια χρόνια. Έχω μεγαλώσει υπό το πρίσμα της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και του αντιρατσισμού. Η τέχνη πρέπει να βρίσκεται μπροστά και να κρατάει γερά», προσθέτει η ηθοποιός και τραγουδίστρια.

Όσον αφορά στη γιγάντωση του του ελληνικού #metoo, υπογραμμίζει πως «βοήθησε τις γυναίκες να μιλήσουν. Αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο. Ήταν όμως μία καλή αφορμή να τεθεί ως ζήτημα και να προβληματιστούμε όλοι προκειμένου να βάλουμε ένα τέλος. Ήταν καιρός να συμβεί αυτό, αλλά είμαστε ακόμα πολύ πίσω. Θέλω να ελπίζω πως οι νέες γενιές μεγαλώνουν διαφορετικά»

«Τα συστατικά της επιτυχίας αυτής της σειράς (σ.σ. Τα Καλύτερά μας Χρόνια) είναι η αυθεντικότητα και η αλήθεια. Πρόκειται για μια σειρά εποχής με φρέσκο τρόπο κινηματογράφησης. Η σκηνογραφία, η σκηνοθεσία, η δουλειά της ενδυματολόγου, το προσεγμένο σενάριο αλλά και η σκηνοθεσία της Όλγας Μαλέα πέρυσι και του Νίκου Κρητικού φέτος, είναι κομμάτια της επιτυχίας», δηλώνει στους Μαρία Θανασούλια και Κώστα Σαββόπουλο.

«Επίσης στο καστ είναι όλοι ένας κι ένας. Από τον πρώτο σε έκταση ρόλο μέχρι και τον μικρότερο, είναι όλοι πολλοί προσεκτικά επιλεγμένοι. Οι άνθρωποι που δουλεύουμε σε αυτή την παραγωγή είμαστε πολύ αγαπημένοι, το πάμε ένα βήμα παραπέρα, το δουλεύουμε και νιώθω πως έχει ζουμί αυτή η δουλειά, δεν είναι στεγνή», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης »