Στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κοζάνη εκατοντάδες άνθρωποι συνευρέθηκαν παρά τις απαγορεύσεις τόσο στον προαύλιο χώρο όσο και στην εκκλησία.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα μέτρα εντός των ιερών ναών επιτρέπονται μόνο 9 άτομα, την ώρα που μόνο στο χώρο των κεριών του εν λόγω ναού υπήρχαν περισσότερα από 20 αναφέρει το kozanimedia.gr.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής το Kozanimedia.gr δέχθηκε, μέσω e-mail, τη διαμαρτυρία κατοίκου της Κοζάνης, ο οποίος ανέφερε: «Μετά τις πρόσφατες εικόνες που βλέπουμε στην Κοζάνη, ας μη γκρινιάζουμε και ας μην διαμαρτυρηθούμε για το καθολικό κλείσιμο των πάντων, που είναι προ των πυλών. Και κάτι άλλο. Κυριακή πρωί, στις 7:30, πέρασα από το Άγιο Κωνσταντίνο Κοζάνης, για ένα κερί και έφριξα. Ήταν τουλάχιστον 150 άτομα μέσα. Αμήν».

Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ο εσωτερικός χώρος της εκκλησίας ήταν γεμάτος κόσμο, κάτι που φαίνεται από τις διάφανες πόρτες που τον χωρίζουν από τον πρόναο.

Όταν οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τους επιτρόπους του ναού να πουν την άποψή τους για την εικόνα που παρουσίαζε ο ναός το μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Μανώλης Παπαϊωάννου είπε: «Ποιος είπε ότι απαγορεύεται να έρθουν οι πιστοί» και, στη συνέχεια, «τι να κάναμε; Να αφήναμε τον κόσμο απέξω;».

 

Δήμαρχος Νέας Σμύρνης: “…Εγώ είδα βίντεο που είναι πολλοί αστυνομικοί να δέρνουν πολίτες”

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας: Η παρουσία του θηλυκού γένους και ο ρόλος στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα

Διαβάστε επίσης »