8η ομαδική δοκιμασία και η τρίτη εξωτερική
Ομαδική δοκιμασία με food pairing 

Ο  καλεσμένος σεφ ήταν ο Ted Lelekas. Ο ψυχολόγος και ο πρώτος Έλληνας wine blogger. Είναι επαγγελματίας της επικοινωνίας του κρασιού, και βρίσκεται στο παγκόσμιο Top20 των προσωπικοτήτων του κρασιού με την μεγαλύτερη επιρροή στα social media.

Σαμπάνιες και πρόκληση, αλλά με πολλες εντάσεις και γκρίνιες.

Γυναικεία υπόθεση η σημερινή μονομαχία των ομάδων. Η Λία αρχηγός της Κόκκινης και η Μαργαρίτα στους Μπλε.

2,5 ήταν ο χρόνος για την δοκιμασία.

Οι ομάδες έπρεπε να κάνουν τους καλύτερους συνδυασμούς για 4 διαφορετικές σαμπάνιες.

Συνολικά 32 πιάτα η κάθε ομάδα.

Στο γλυκό η Μπλε ομάδα είχε την λευκή και η κόκκινη την ροζ.

Ο Ted Lelekas πριν την δοκιμασία τους έδωσε τις συμβουλές του προς ποια κατεύθυνση να κινηθούν και τι να αποφύγουν.

Το ζητούμενο δεν ήταν μόνο να είναι όμορφα και γευστικά τα πιάτα των ομάδων, αλλά πάνω από όλα να ταίριαζαν με την δική τους σαμπάνια.

Η Μπλε ομάδα δεν είχε ξεκάθαρους ρόλους και βγήκε και στο τελικό αποτέλεσμα. Αντίθετα οι κόκκινοι είχαν όμορφες ιδέες και σωστή οργάνωση.

Τρελή η ιδέα της Λίας με την φάβα….

Αλλά έκανε λάθος με την θέση που πήρε κατά την διάρκεια του σερβιρίσματος

Τρελό γέλιο οι κριτές με Μαργαρίτα στην δοκιμή του γλυκού.

Μάλλον της βγήκε ξινό.

Πολύ αγχωμένη η Μαργαρίτα. Αν χάσει η ομάδα της λογικό να την δούμε σε δοκιμασία αποχώρησης. Από silver award σε δοκιμασία αποχώρησης. Λέτε;

Η Κόκκινη με άλλο αρχηγό θα επιστρέψει στις νίκες;
Στα πιάτα για την πρώτη σαμπάνια θα δώσουμε ένα πολύ μικρό προβάδισμα στην μπλε ομάδα, στην δεύτερη είναι οριακό και θα κριθεί στην λεπτομέρεια, στην τρίτη η Λία με την ιδέα της φάβας έκλεψε την παράσταση, και στα πιάτα για την τέταρτη σαμπάνια ξεκάθαρα κερδίζει η Κόκκινη ομάδα.

Νικήτρια περιμένουμε να βγει η ΚΟΚΚΙΝΗ ομάδα.

Ποιοι παίχτες θα βγουν προς αποχώρηση;
Από την χαμένη μπλε ομάδα θα βγουν οι παίχτες προς αποχώρηση.

Η Μαργαρίτα σας αρχηγός θα βγει στον τάκο και η υπόλοιπη ομάδα θα μπει σε δοκιμασία ασυλίας για να βγουν και οι υπόλοιποι προτεινόμενοι προς αποχώρηση.

Κυκλοφορεί στην πιάτσα μια περίεργη φήμη ότι ένα από τα μεγάλα φαβορί για πρωτιά στον διαγωνισμό αποχωρεί. Μάλλον fake ιστορίες, αλλά με αυτά που βλέπουμε ποτέ δεν ξέρεις. Το ψάχνουμε και εάν έχει βάση θα σας το πούμε φυσικά

Η ομάδα που θα κερδίσει θα απολαύσει ένα όμορφο δείπνο παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη και από την άλλη πλευρά σε μπελάδες η χαμένη ομάδα, που θα μπει σε δοκιμασία ασυλίας και στην συνεχεία οι παίχτες με την χαμηλότερη βαθμολογία θα παλέψουν για την παραμονή τους στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το sport365

Διαβάστε επίσης »