Ο Απόστολος Ταμβακάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του fund EOS Capital Partners (σ.σ. με πέρασμα από την Εθνική Τράπεζα και μεγάλες εταιρείες) είχε από καιρό επιδείξει το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον του για τη βιομηχανία τροφίμων, το λιανεμπόριο, το Fintech και εξωστρεφείς βιομηχανικές εταιρείες. Όπερ και εγένετο. Μαζί με το fund Elikonos 2 S.C.A. SICAR επένδυσαν στην Eurocatering με απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής. Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR προχώρησε σε επένδυση ύψους 4.000.000 ευρω, ενώ το EOS Hellenic Renaissance Fund με ποσό 7.000.000 ευρώ.

Η Eurocatering AE ιδρύθηκε το 2000 καινοτομώντας με τη διάθεση έτοιμων προς χρήση και κατανάλωση λαχανικών και φρούτων, συνδεόμενη εγγυημένα και ποιοτικά με όλους τους κρίκους της αγροδιατροφικής αλυσίδας μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Το 2004 η εταιρεία σύστησε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τις πλυμένες και κομμένες σαλάτες με το brand «Φρεσκούλης». Η κίνηση αυτή θωρακίζει τις ήδη ισχυρές βάσεις της εταιρείας και δημιουργεί νέες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη.

Σήμερα η Eurocatering διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε Αθήνα και Λιβαδειά, κέντρα logistics, διανομής και πωλήσεων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα κι ένα στόλο από 65 ιδιόκτητα φορτηγά-ψυγεία.

Για το 2020 η διοίκηση εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 38.700.000 ευρώ με EBITDA πάνω από 3.000.000 ευρώ, απορροφώντας πλήρως τους κραδασμούς που προκάλεσε η πανδημία Covid-19.

Όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Διαβάστε επίσης »