Ο Μιχάλης Αεράκης, ο τηλεοπτικός παπάς από τον «Σασμό» βρέθηκε τη Δευτέρα στην πολυθρόνα του «The 2Night Show» και μίλησε για τη ζωή του και για τη σειρά.

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The 2Night Show ήταν το βράδυ της Δευτέρας (22/11) ο Μιχάλης Αεράκης, ο τηλεοπτικός παπά Μιχάλης από σειρά του Alpha «Σασμός» που τη φετινή σεζόν γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Μίλησε για την ζωή του και την επαγγελματική του πορεία ενώ αποκάλυψε έναν Σασμό που έγινε πρόσφατα μέσα στη φυλακή.

«Το θέμα είναι πρωτότυπο. Μέχρι σήμερα, σειρές που έχουν γίνει αναφέρονται στην βεντέτα. Ο «Σασμός» καταπιάνεται με την επόμενη μέρα. Το ερώτημα είναι ένα, ο «Σασμός» είναι καλό ή κακό πράγμα.

Εγώ έχει σχέση εδώ και πολλά χρόνια με τις φυλακές. Ως καλλιτεχνικός διευθυντής πήγαινα τις παραγωγές στις αγροτικές φυλακές. Στα Χανιά πρόσφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Εκεί γνώρισα πολύ κόσμο. Στις 8 Νοέμβρη πήγα εκεί και πέρασα τη δική μου μέρα. Ο κάθε άνθρωπος, ό,τι κι αν έχει κάνει, δεν έχει μόνο το δαχτυλικό αποτύπωμα στο δάχτυλο αλλά στο μυαλό. Ο κάθε ένας είναι ξεχωριστός. Δεν δικαιολογώ κανέναν, όμως σχεδόν όλοι θέλουν να εξαγνιστεί η ψυχή τους. Στην Κρήτη δεν γίνονται προμελετημένοι φόνοι τόσο πολύ. Ο «Σασμός» δεν έχει κανένα στόχο ούτε να φέρει παλιά πράγματα στην επιφάνεια. Εμάς μας ενδιαφέρει να δείξουμε την αυτοματοποίηση μιας κοινωνίας πριν, αλλά κυρίως το μετά για να σταματήσει το κακό εκεί που έγινε.

Πρόσφατα μέσα στις φυλακές έγινε «Σασμός». Η μία οικογένεια βάπτισε το παιδί της άλλης οικογένειας μέσα στη φυλακή», τόνισε και συνέχισε:

«Χάθηκε πολύς κόσμος. Εγώ προσπαθώ να μπω στο μυαλό αυτού που κάνει αυτό το πράγμα και καταλήγω στην “κακιά στιγμή”. Όλοι είμαστε εν δυνάμει υποψήφιοι για τα πάντα. Εγώ για τον εαυτό μου δεν ξέρω. Λέω ότι είμαι καλός άνθρωπος, προσεύχομαι, αλλά…».

«Ο Κρητικός είναι άλλη ράτσα, είναι γενναιόδωρος, γενναιόψυχος, χουβαρντάς στα αισθήματα. Πριν γίνει το κακό προσπαθούν να τους τα σιάξουν, πριν μεγαλώσει. Είμαστε θερμοί, τι να κάνουμε τώρα. Έχουμε όλα τα καλά αλλά είμαστε και τρελοί. Δεν δικαιολογώ καμία παραβατική πράξη».

Ο ηθοποιός ανέφερε και ένα τηλεφώνημα που είχε. «Με πήρε ένας γνωστός, δικηγόρος στο επάγγελμα και μου είπε να πει στον Αρχιεπίσκοπο που είναι φίλος του, να με χειροτονήσει παπά. Διότι έχει το δικαίωμα να χειροτονήσει λαϊκό. Εγώ γέλασα. Ο εγγονός μου που είναι 3μιση χρονών μου λέει «παππούλη που είναι τα ράσα σου;» Είμαι χαρούμενος, είμαι ευτυχισμένος, όλα πάνε καλά», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης »