Τις τελυταίες μέρες έχουν πυκνώσει στα social media οι καταγγελίες για την δράση ενός άραβα τουρίστα που ρίχνει «λευκή σκόνη» στα ποτά τουριστριών, πιθανότατα την επικίνδυνη ναρκωτική ουσία, «Roofie» ή αλλιώς το χάπι «για ραντεβού βιασμού».

Το τελευταίο περιστατικό που καταγγέλεται έγινε στο φημισμένο Beach Bar, Scorpios στην παραλία Παράγκα με μια  νεαρή τουρίστρια να χάνει σχεδόν τις αισθήσεις της έπειτα από τη «λευκή σκόνη» που έριξε στο ποτό της ο Άραβας, μια κίνηση που έγινε αντιληπτή από δυο φίλους της, με αποτέλεσμα την παρέμβαση των σεκιούριτι, που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει επιτόπου.

Μύκονος: Προσγείωσε ελικόπτερο ανάμεσα σε Beach bar και ξαπλώστρες – Το βίντεο

Και αυτό όπως καταγγέλεται δεν είναι το μοναδικό παρόμοιο συμβάν στο νησί. Σύμφωνα με καταγγελία άλλης τουρίστριας, το ίδιο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες σε prive μπαρ στη Χώρα, χωρίς όμως να γίνει αντιληπτός ο δράστης. ” Έριξαν τη σκόνη στο ποτό της καλύτερης μου φίλης, όμως δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε ποιος το έκανε. Το μαγαζί ήταν ασφυκτικά γεμάτο” αναφέρει.

To «Roofie» ή Rohypnol είναι ηρεμιστικό φάρμακο, που επιδρά 10 φορές περισσότερο από το valium. Το ηρεμιστικό διατίθεται με τη μορφή λευκού και πράσινου χαπιού. Ο συνήθης τρόπος κατανάλωσης του από τους χρήστες είναι είτε να το σπάνε και να ρουφάνε τη σκόνη, είτε να καπνίζουν αυτή τη σκόνη σε τσιγάρα μαριχουάνας, να τη διαλύουν σε ποτά ή ενδοφλέβια με τη χρήση σύριγγας.

Ένας από τους βασικούς λόγους που το Rohypnol έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε υποθέσεις βιασμού είναι ότι το φάρμακο καθιστά τα θύματα ανίκανα να αντιδράσουν, γι’ αυτό και έλαβε τον χαρακτηρισμό «ναρκωτικό του βιασμού».

Διαβάστε ακόμη 

Στον εισαγγελέα ο ιερέας που έριξε βιτριόλι σε μητροπολίτες. Είχε προειδοποιήσει για την πράξη του

«Τσεκούρι» στην τοποθέτηση καµερών σε χώρους εργασίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης »