Δικαστήρια

Έτσι θα λειτουργούν τα Ποινικά και Πολιτικά Δικαστήρια από τις 6 Απριλίου

0 Σχόλια

Εκδόθηκε κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία, μεταξύ των άλλων, καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας όσον αφορά τα Ποινικά και Πολιτικά δικαστήρια, τις Εισαγγελίες, τα Στρατιωτικά Δικαστήρια, τα Υποθηκοφυλακεία και τα Κτηματολογικά Γραφεία από την ερχόμενη, Τρίτη, 6 Απριλίου 2021. Διευκρινίζεται ότι νέα κ.υ.α. (Δ1α/Γ.Π.οικ. 20651/2021) δεν καταλαμβάνει τα Διοικητικά Δικαστήρια και το Ελεγκτικό Συνέδριο, τα οποία θα συνεχίζουν την λειτουργίας όπως προβλέπεται σήμερα. Σύμφωνα με την κ.υ.α., η λειτουργία των δικαστηρίων καθορίζεται ανάλογα με το εάν το δικαστήριο είναι σε πόλη η οποία είναι σε «επίπεδο αυξημένου κινδύνου» ή σε «επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου». Συγκεκριμένα, στο χώρο των δικαστηρίων της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης της Αθήνας που είναι στο «επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου», σύμφωνα με νέα κ.υ.α. θα διενεργούνται οι δίκες ενδίκων μέσων ενώπιον των Εφετείων, οι οποίες έχουν εκδικασθεί στον πρώτο βαθμό κατ’ αντιμωλία των διαδίκων και παύει η αναστολή των προθεσμιών για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών καθώς και της παραγραφής των συναφών αξιώσεων. Mίνα Αρναούτη: Zητά αποζημίωση 960.000 ευρώ από την οικογένεια Παντελίδη – “Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω” Απανθρωπιά: Εγκατέλειψε αβοήθητη 85χρονη καρκινοπαθή και αφού πέθανε της πήρε χρήματα και κοσμήματα! Ειδικότερα, θα: διενεργούνται οι δίκες ενδίκων μέσων ενώπιον των Εφετείων που αφορούν εργατικές διαφορές, ανακοπές κατά της εκτελεστικής διαδικασίας και διατροφές από τον νόμο, οι οποίες έχουν εκδικαστεί στον πρώτο βαθμό αντιμωλία των διαδίκων….

Διαβάστε το »

Την Τρίτη 6 Απριλίου το άνοιγμα των δικαστηρίων

0 Σχόλια

Την Τρίτη 6 Απριλίου αντί για τη Δευτέρα που είχε αρχικά ανακοινωθεί θα ” ανοίξουν” οι  δικαστικές αίθουσες των κόκκινων περιοχών της χώρας. Η συγκεκριμένη αλλαγή έγινε για διαδικαστικούς λόγους, καθώς κρίθηκε ότι οι Αρχές δεν προλάβαιναν να ευθυγραμμίσουν μέχρι τις 5 Απριλίου τη λειτουργία των δικαστηρίων στις αυξημένες απαιτήσεις του Covid -19 (κλιμάκια ΕΟΔΥ, rapid tests εντός των δικαστηρίων κλπ). Σημειωτέον, οι δικηγόροι και οι διάδικοι είναι εν αναμονή της ΚΥΑ που θα οριστικοποιήσει τη συγκεκριμένη μεταβολή. Καλούνται επομένως να προετοιμαστούν και να κάνουν όλες τις ενέργειες που απαιτούν περιθώριο έστω μιας εργάσιμης μέρας. Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε το »

Συμβαίνει ΤΩΡΑ – Στον εισαγγελέα οι δράστες του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη

0 Σχόλια

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου οι δυο ανήλικοι δράστες της βίαιης επίθεσης στο μετρό της Ομόνοιας εναντίον του σταθμάρχη. Οι δύο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 17 ετών, έχουν αναγνωριστεί ανεπιφύλακτα από τον σταθμάρχη ως οι δράστες του εις βάρος του ξυλοδαρμού. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος των δύο παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς και απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα. Ο εισαγγελέας θα μελετήσει την δικογραφία και θα αποφασίσει αν τελικά θα ασκήσει δίωξη για κακούργημα, οπότε θα τους παραπέμψει στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικοί πηγή οι δράστες της επίθεσης εντοπίστηκαν αφενός από τις κάμερες που τους είχαν καταγράψει, αφετέρου από πληροφορίες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση τους.

Διαβάστε το »