ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Πράσινο φως για την μίσθωση 300 αστικών λεωφορείων για την Αθήνα

0 Σχόλια

Ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο την μίσθωση (Leasing) 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε. (πρώην Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε.) για να τεθούν σε κυκλοφορία στην Αθήνα. Ειδικότερα, η μίσθωση αφορά 90 ντιζελοκίνητα αρθρωτά (με ρυμουλκό) των 18 μέτρων και 210 κανονικά (διαξονικά) λεωφορεία των 12 μέτρων. Η διάρκεια της μίσθωσής τους είναι τριετής και προϋπολογιζόμενης δαπάνης 30.240.000 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α. Τα λεωφορεία αυτά προορίζονται να καλύψουν τις συγκοινωνιακές ανάγκες της πρωτεύουσας στην προσπάθεια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να αυξήσει τα δρομολόγια, ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των επιβατών. Το Ε.Σ. αρχικά με την υπ΄ αριθμ. 50/2021 Πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου είχε μπλοκάρει τις συμβάσεις για τη μίσθωση των 300 λεωφορείων, κρίνοντας ότι κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης. Ακολούθησαν προσφυγές για πλημμέλειες κ.λπ. στην πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ε.Σ., στο σκέλος των τεχνικών προδιαγραφών. Ακολούθησε η έκδοση της υπ΄ αριθμ. 497/2021 αποφάσεως του 7ου Κλιμακίου, που ανέτρεψε την προηγούμενη πράξη, καθώς έκρινε ότι οι προσφυγές ανάκλησης πρέπει να γίνουν δεκτές και να ανακληθεί η προσβαλλόμενη Πράξη, ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των τριών σχεδίων σύμβασης για την μίσθωση 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε. Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε το »

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Το Ελεγκτικό Συνέδριο, δημιούργημα της Επανάστασης του ‘21

0 Σχόλια

Με αφορμή την επέτειο για τα 200 έτη από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, θα οργανωθεί διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, ώρα 11.00 στο κανάλι του Δικαστηρίου στο Youtube. Ομιλητές θα είναι ο κύριος Θεόδωρος Δεβενές, υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Το Λογιστικό και Ελεγκτικό Συμβούλιο της Καποδιστριακής Πολιτείας 1829-1831» και η κυρία Ιωάννα Τετώρου, υπάλληλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Το Ελεγκτικό Συνέδριο την πρώιμη μετεπαναστατική περίοδο». Θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κύριος Ιωάννης Σαρμάς. Για πρώτη φορά, θα παρουσιαστούν ιστορικά στοιχεία, που μαρτυρούν ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, εκ των μακροβιότερων θεσμών του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, αποτελεί δημιούργημα της Καποδιστριακής Πολιτείας και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1829 προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον, ασκώντας ανεξάρτητο έλεγχο και εποπτεία στα δημόσια οικονομικά. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: https://www.youtube.com/channel/UCCV2-H4Xbq7TblOnE7uwoug Αποκλειστικό: Πέντε + μία νέες καταγγελίες “φωτιά”σε βάρος του Δ. Λιγνάδη Νίκος Σ.: Ολόκληρη η συγκλονιστική κατάθεση του Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε το »

Η απόφαση 632-2021 φέρνει ζεστά αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, Δημοσίου, voucher 200 ευρώ για laptop

0 Σχόλια

Η απόφαση 632/2021 φέρνει ζεστά αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ (ika.gr), Δημοσίου,  voucher 200 ευρώ για laptop – Όλες οι πληροφορίες NEWS: Η νέα απόφαση-«βόμβα» του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, υπ’ αριθ. 632/2021, που εκδόθηκε με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, δικαιώνει ακόμα έναν συνταξιούχο που είχε καταθέσει αγωγή κατά του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr/el) για τα Δώρα του 11μήνου Ιούνιος 2015-Μάιος 2016, αλλά στην ουσία συνιστά μια μεγάλη δικαίωση για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους που είχαν αποκλειστεί παράνομα από τα αναδρομικά του 11μήνου. Ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος, που γνωστοποίησε την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, καλεί την κυβέρνηση να καταβάλει τα Δώρα του 11μήνου και στα 2,5 εκατ. συνταξιούχων, ανεξάρτητα εάν έχουν καταθέσει αγωγή ή όχι. Θυμίζουμε ότι ο «Ελεύθερος Τύπος.» είχε πρώτος αναδείξει το θέμα της επιστροφής των Δώρων… > Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: Η απόφαση 632-2021 φέρνει ζεστά αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, Δημοσίου, voucher 200 ευρώ για laptop Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: Η απόφαση 632-2021 φέρνει ζεστά αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, Δημοσίου, voucher 200 ευρώ για laptop Πηγή: Spoilers

Διαβάστε το »