καλεσμένοι

Προεδρικό Μέγαρο: Σακελλαροπούλου: Οικουμενική η κληρονομιά του 1821 – Κάρολος: Ζήτω η Ελλάς!

0 Σχόλια

Στις 20:30 ξεκίνησε όπως ήταν ποργραμματισμένο το επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο όπου προσφώνησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και  ακολούθησαν οι αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων. Ο βραβευμένος με Michelin και γνωστός για τις θαλασσινές του γεύσεις σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, θα ετοιμάσει για τους υψηλούς προσκεκλημένους ένα μενού θαλασσινών που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κακαβιά πεσκανδρίτσας από την Εύβοια, κιμά γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών, τυλιγμένο σε φύλλο λάχανου και φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες. Το μενού θα πλαισιώνεται από κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες και, λόγω της κατάστασης με τη νόσο COVID-19, στο δείπνο θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που περιλαμβάνουν τεστ και θερμομέτρηση. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος με τη Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φρανσουά Παρλί. H σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα, δεν θα παραστεί στο επίσημο δείπνο στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε η κ. Μπαζιάνα δεν θα συνοδεύσει τον κ. Τσίπρα καθώς δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Η προσφώνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και οι αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων Αναλυτικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε στην προσφώνησή της: Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Distinguished guests, Σας καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο. Είναι εξαιρετική τιμή για τη χώρα μας η παρουσία σας στους εορτασμούς…

Διαβάστε το »

Live Προεδρικό Μέγαρο: Το επίσημο δείπνο για τους υψηλούς προσκεκλημένους

0 Σχόλια

Για τις 20:30 είναι προγραμματισμένος το επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο όπου αρχικά θα προσφωνήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα ακολουθήσουν οι αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων. Ο βραβευμένος με Michelin και γνωστός για τις θαλασσινές του γεύσεις σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, θα ετοιμάσει για τους υψηλούς προσκεκλημένους ένα μενού θαλασσινών που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κακαβιά πεσκανδρίτσας από την Εύβοια, κιμά γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών, τυλιγμένο σε φύλλο λάχανου και φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες. Το μενού θα πλαισιώνεται από κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες και, λόγω της κατάστασης με τη νόσο COVID-19, στο δείπνο θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που περιλαμβάνουν τεστ και θερμομέτρηση. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος με τη Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φρανσουά Παρλί. H σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα, δεν θα παραστεί στο επίσημο δείπνο στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε η κ. Μπαζιάνα δεν θα συνοδεύσει τον κ. Τσίπρα καθώς δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Εθνική Πινακοθήκη – Κ. Μητσοτάκης: «Είναι η Κιβωτός της Τέχνης» Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε το »

Προεδρικό Μέγαρο: Τα πιάτα που θα γευτούν οι 45 επίσημοι

0 Σχόλια

To ψάρι θα κυριαρχήσει στο γεύμα που θα παραθέσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων που θα βρεθούν στην Ελλάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821. Το μενού που θα επιμεληθεί ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου θα περιλαμβάνει ως πρώτο πιάτο ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Θα ακολουθήσει η σούπα, που θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας. Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης. Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης. Τέλος τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών. Μάλιστα ο «Αποσπερίτης» είναι ένα δυσεύρετο κρασί καθώς προέρχεται από την ποικιλία «Φωκιανό». Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε το »