κόμπρα

Άγιος Σάββας: Εξιτήριο για τον 30χρονο μετά το δηλητήριο της κόμπρας

0 Σχόλια

Σοκ είχε προκαλέσει η περίπτωση ενός 30χρονου άνδρα με αγάπη για τα φίδια, τον οποίο δάγκωσε μία κόμπρα που είχε στο σπίτι του. Ο κ. Θεόδωρος Κορμάς, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» που διεκομίσθη ο νεαρός μιλά στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο 30χρονος ψυχολόγος στο επάγγελμα που είχε αγάπη για τα φίδια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο στον Αγιο Σάββα. Έμεινε στην εντατική η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή. Ο γιατρός του μίλησε για την κατάσταση της υγείας του. Όπως ανέφερε «ο νεαρός ασθενής είναι πάρα πολύ καλά πλέον. Ήδη από την Παρασκευή είχε αποσωληνωθεί. Τον είδα και προσωπικώς. Ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και στη συνέχεια διακομίστηκε στο πρώτο νοσοκομείο υποδοχής στο Ιπποκράτειο όπου βεβαίως εκτός μονάδας εντατικής συνεχίζει να παρακολουθείται για να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του». «Από όλα όσα μου είπε ότι αντιλαμβάνεται το γεγονός αυτό σαν μια επώδυνη περιπέτεια που δεν θα μπορούσε να ζήσει. Το ίδιο φίδι είχε μία προσπάθεια κάνει να τον δαγκώσει πριν από 20 μέρες απέτυχε, και αυτό τον έκανε και αισθάνθηκε ότι δεν θα μπορούσε να τον δαγκώσει ποτέ. Έτσι λοιπόν τη δεύτερη φορά συνέβη αυτό που συνέβη.» πηγή: megatv.com Δάγκωμα κόμπρας: Με πρόβλημα στον πνεύμονα νοσηλεύεται ο 30χρονος Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε το »

Δάγκωμα κόμπρας: Με πρόβλημα στον πνεύμονα νοσηλεύεται ο 30χρονος

0 Σχόλια

Σε καταστολή στη ΜΕΘ του Αγίου Σάββα παραμένει ο 30χρονος Κύπριος, τον οποίο δάγκωσε ινδική κόμπρα που είχε μέσα στο διαμέρισμα του. Αν και η κατάσταση του παραμένει σταθερή οι γιατροί ανησυχούν διότι ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε πρόβλημα άσθματος, με αποτέλεσμα το δηλητήριο από το δάγκωμα του φιδιού σε συνδυασμό με το αντίδοτο που του χορηγήθηκε, να έχουν επιδεινώσει την υγεία του. Όπως τονίζουν οι γιατροί, είναι πολύ πιθανό να έχει αναπτύξει σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας και για το λόγο αυτό λαμβάνει υψηλό μείγμα οξυγόνου, έπειτα από συμβουλές ιατρών από γερμανικά κέντρα που ειδικεύονται σε τέτοια περιστατικά. πηγή: megatv.com Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ 30χρονος από δάγκωμα κατοικίδιου που ήταν κόμπρα Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε το »

Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ 30χρονος από δάγκωμα κατοικίδιου που ήταν κόμπρα

0 Σχόλια

Ο 30χρονος ψυχολόγος, ο οποίος είναι λάτρης της σπάνιας κόμπρας «νάγια καούθια» από την Ινδία, κατέληξε να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, καθώς το ισχυρό δηλητήριό της μέσα σε λίγα λεπτά από το δάγκωμα, ανάγκασε τους γιατρούς να τον διασωληνώσουν. «Είναι ένας νέος άνδρας, 30 ετών, Έλληνας, ο οποίος έχει ένα χόμπι συλλογής φιδιών και πήγε να ταΐσει μία κόμπρα την οποία είχε, χτες το απόγευμα. Τον δάγκωσε στον δείκτη του δεξί χεριού, τον πήγανε κατευθείαν στο Ιπποκράτειο, είχε μία κάποια δύσπνοια, μία δυσχέρεια στην αναπνοή, είχε αρχίσει να ζαλίζεται, οπότε δεν είχε καλή επικοινωνία. Τον διασωληνώσανε προληπτικώς, για να εξασφαλίσουνε αεραγωγούς, να μην έχουνε προβλήματα, και στις 9:30 ήρθε σε εμάς, στη μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένος», λέει ο Θεόδωρος Κορμάς, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας νοσοκομείου Αγ. Σάββα. Αγώνας δρόμου για το αντίδοτο Το πρώτο μέλημα των γιατρών ήταν να βρουν ακριβώς το είδος της κόμπρας και εν συνεχεία να αναζητήσουν άμεσα το αντίδοτο, το οποίο όμως δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Έτσι στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση, προκειμένου να εντοπιστεί και να του χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό. «Δεν υπάρχει ορός, επειδή είναι μία κόμπρα ασυνήθιστη για την Ευρώπη όλη. Είναι στην Ινδία ένας τύπος κόμπρας, αν σας ενδιαφέρει, αυτό λέγεται ‘Νάγια Νάγια Καούφια’, και ορός δεν υπήρχε, οπότε ένα ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο πήγε στην Κύπρο και έφερε τον ορό. Έχει ξεκινήσει…

Διαβάστε το »