σύκα

Απόσταξη σύκων και αποσύκων στην Αγιά Λάρισας περιόδου 2020-2021

0 Σχόλια

Απόσταξη σύκων και αποσύκων στην Αγιά Λάρισας περιόδου 2020-2021 Απόσταξη σύκων και αποσύκων από τους μικρούς αποσταγματοποιούς (διήμερους) του Δήμου Αγιάς της ΠΕ Λάρισας Απόσταξη σύκων (σούμα) Το τσίπουρο γίνεται με βάση τα σταφύλια, ενώ η σούμα, γίνεται με βάση τα σύκα, τα οποία, αφού μαζευτούν τον Αύγουστο, αφήνονται να ξεραθούν στον ήλιο. Στα μέσα του Οκτώβρη τα σύκα μεταφέρονται στα αποστακτήρια ή αλλιώς νεμπικαριά. Εκεί τοποθετούνται σε βαρέλια με νερό όπου παραμένουν για δύο εβδομάδες ώστε να δημιουργηθούν οι μύκητες και να γίνει η ζύμωση. Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία της απόσταξης. Τα σύκα, μαζί με διάφορα αρωματικά φρούτα (κυδώνια, μανταρίνια, μήλα, πορτοκάλια), λίγη μαστίχα και γλυκάνισο, τοποθετούνται στα καζάνια μέσα στα οποία βράζουν για τρεις με τρεισήμισι ώρες Αριθμ. 30/003/000/40  – ΦΕΚ Τεύχος Β 103/18.01.2021 Απόσταξη σύκων και αποσύκων από τους μικρούς αποσταγματοποιούς (διήμερους) του Δήμου Αγιάς της ΠΕ Λάρισας Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ αποφασίζουμε: Ι. Επιτρέπουμε την απόσταξη σύκων και αποσύκων από τους μικρούς αποσταγματοποιούς (διήμερους) του Δήμου Αγιάς του Ν. Λάρισας, για την περίοδο 2020-2021, επί καταβολή του προβλεπόμενου φόρου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 παρ. 1 του ν. 2960/2001 (ΦΕΚ 265 Α ́) «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας», όπως αυτές έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, και υπό την προϋπόθεση της τηρήσεως και των λοιπών σχετικών διατάξεων του ν. 2969/2001 και του καν. (ΕΚ)110/2008. Οι χωρικά αρμόδιες Υπηρεσίες…

Διαβάστε το »
[custom-twitter-feeds hashtag="#ΕΛΛΑΔΑ" num="15" include="text,date,author,avatar" showheader=false showbutton=false nowtime=" μόλις τώρα" mtime=" λεπτά πριν" htime=" ώρες πριν" disablelinks=true]