Σύνταγμα της Ελλάδος

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε το Σύνταγμα για να δικαιολογήσει τον διχασμό

0 Σχόλια

«Βαρύτατο ατόπημα» αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή κατά το διάλογό του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα των εμβολιασμών, επικαλέστηκε το άρθρο 25 του Συντάγματος. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι διχάζει το λαό αντί να τον ενώσει στην κοινή προσπάθεια και μάλιστα «διέπραξε το βαρύτατο ατόπημα να επικαλεστεί το Σύνταγμα για να δικαιολογήσει τον διχασμό που προκαλεί». Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το κράτος δικαιούται να αξιώνει από τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης και αυτό ακριβώς είναι το νόημα για την καθολικότητα του εμβολιασμού. Ωστόσο συμπληρώνει ότι οι περιορισμοί των δικαιωμάτων «οφείλουν να τηρούν την αρχή της αναλογικότητας». «Ας ανοίξει το Σύνταγμα ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα κουραστεί να το βρει, είναι στο ίδιο άρθρο με τη διάταξη που επικαλέστηκε, στην παράγραφο 1 του άρθρου 25. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι στο Συνταγματικό Δίκαιο θα έγραφε κάτω από την βάση. Ευτυχώς για αυτόν όμως δεν χρειάστηκε ποτέ να περάσει από το δημόσιο πανεπιστήμιο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε το »

Αντιδράσεις δικαστών και νομικών για αποσπασματική επίκληση του Συντάγματος

0 Σχόλια

 Welcome!Log into your account το όνομα χρήστη σας ο κωδικός πρόσβασης σας Ανακτήστε τον κωδικό σας το email σας Πλήθος αντιδράσεων προκαλεί στους κόλπους της Δικαιοσύνης και στον νομικό κόσμο, η επίκληση από τον πρωθυπουργό του άρθρου 25 του Συντάγματος ώστε να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Του Μιχ. Ι. Ασημάκη Κι ενώ στις 3 Ιουλίου ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωνε σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή» ότι «καμιά χώρα μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει απόφαση να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι» αφού κάτι τέτοιο «θα ήταν οριακά συνταγματικό», σήμερα στη διάρκεια της συνάντησης του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικ. Σακελλαροπούλου μετέφερε ως δήλωση την παρ. 4 του αρ. 25 του Συντάγματος ότι «το Κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης». Πέραν βεβαίως της καθ΄ ολοκληρίαν μεταβολής της θέσης του……………………….. Διαβάστε τη συνέχεια στο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Κ. Μητσοτάκης: “Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης” Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε το »

Νέα νέα μέτρα: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός – Τι προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος

0 Σχόλια

Νέα μέτρα: Εντός ολίγων ημερών αναμένονται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση οι αποφάσεις σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων πολιτών.Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι κρίσιμες ανακοινώσεις σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του ΣΚΑΙ, επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές, όσοι επιμείνουν να μην εμβολιαστούν, δεν θα απολυθούν από τα νοσοκομεία ή τις μονάδες υγείας αλλά θα μεταφερθούν σε θέσεις στις οποίες δεν θα έχουν επαφή με το κοινό. Στο «τραπέζι» των συζητήσεων για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς βρίσκονται επίσης: Οι εκπαιδευτικοί Οσοι κατατάσσονται στο στρατό Τα Σώματα Ασφαλείας Οι αθλητές ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων. Το άλμα στα κρούσματα, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 2.107 νέες μολύνσεις, 10 νεκροί και 153 διασωληνωμένοι, αλλά και η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, οδηγεί τους ειδικούς, όπως η Βάνα Παπαευαγγέλου, να μιλούν για αλλαγή της επιδημιολογικής εικόνας και έξαρση της πανδημίας, η οποία χτυπά κυρίως νέους. Χαράλαμπος Τσιλιώτης: Τι προβλέπει το Σύνταγμα Ο Χαράλαμπος Τσιλιώτης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διδάσκει Συνταγματικό Δίκαιο, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, είναι Δικηγόρος από το 1990 με συνεχή και ενεργή παρουσία μέχρι και σήμερα στην δικαστηριακή πρακτική και στις τρεις δικαιοδοσίες των δικαστηρίων (πολιτική, ποινική και διοικητική). Οπως είπεο π συνταγματολόγος στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με…

Διαβάστε το »