Σύνταξη

Επικοινωνία του Κ. Χατζηδάκη με τον αριστούχο Δημήτρη Καρακώστα από τη Ναύπακτο – Τι του ανακοίνωσε

0 Σχόλια

Με τον Δημήτρη Καρακώστα από τη Ναύπακτο επικοινώνησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τον συνεχάρη για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπου κατάφερε να συγκεντρώσει 18.700 μόρια, αλλά και για την ψυχική του δύναμη, καθώς μόλις δύο μήνες πριν έχασε και τους δύο γονείς του, Κων/νο Καρακώστα και Νικολίτσα Μούρτου, από τον κορονοϊό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα nafpaktianews.gr. Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τον Δημήτρη Καρακώστα ότι η σύνταξη που δικαιούνται ο ίδιος και ένα από τα αδέλφιά του από τους γονείς τους, πρόκειται να εκταμιευθεί τον Αύγουστο, καθώς ο υπολογισμός της έχει ολοκληρωθεί. «Είναι γνωστές οι δυσκολίες και οι καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουμε στην απονομή των συντάξεων, ωστόσο η δική σας περίπτωση έπρεπε να αντιμετωπιστεί κατά απόλυτη προτεραιότητα και έτσι έγινε», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, σύμφωνα με πληροφορίες. Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε το »

Λάθος με τις συντάξεις χηρείας

0 Σχόλια

Ήταν λάθος αυτό που έγινε με τις συντάξεις χηρείας πριν από λίγες ημέρες. Ανακοινώθηκε μείωση κατά 50% στις συντάξεις όχι απλώς γι’ αυτούς που έχουν δουλειά ή δική τους κύρια σύνταξη, αλλά και γι’ αυτούς που από το 2019 είχαν κάνει δήλωση στον ΕΦΚΑ ότι δεν εργάζονται και δεν παίρνουν δική τους σύνταξη. Από αυτούς ζητήθηκε να επανακαταθέσουν την ίδια δήλωση για να πάρουν το σωστό ποσό σύνταξης και φυσικά με τους ρυθμούς του Δημοσίου κανείς δεν ξέρει πότε θα διορθωθεί το λάθος. Εγώ ξέρετε τι λέω; Πως με αυτά θα αρχίσουν οι πολίτες να κάνουν δεύτερες σκέψεις για την ικανότητα της κυβέρνησης σε τέτοια θέματα.  Όπως δημοσιεύτηκε στη «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε το »

Βουλιάζει η ψηφιακή πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για αιτήσεις προκαταβολής σύνταξης

0 Σχόλια

Στις 21.286 ανέρχεται το πλήθος των αιτήσεων για την προκαταβολή σύνταξης κατά τις πρώτες επτά ημέρες λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο υψηλός αριθμός των αιτήσεων υποδηλώνει το μεγάλο ενδιαφέρον όσων έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης να ενταχθούν στο μέτρο της προκαταβολής σύνταξης και παράλληλα αποδεικνύει πως η πλατφόρμα είναι φιλική, λειτουργική και εύκολη στη χρήση της από τον κάθε χρήστη. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη, μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr, καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-EΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και θα είναι ανοικτή για αιτήσεις μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021. Υπενθυμίζεται πως για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία: – Οι κωδικοί ΤaxisNet του αιτούντος. – Ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ. – Το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού. – Ο αριθμός πρωτοκόλλου του αιτήματος συνταξιοδότησης, η ημερομηνία υποβολής του αιτήματος και ο τ. φορέας υποβολής/κατάθεσης του αιτήματος συνταξιοδότησης. Τα στοιχεία αυτά απαιτούνται, εφόσον δεν είναι προσυμπληρωμένα στην αίτηση. Πρόσβαση χωρίς προϋποθέσεις στις υπηρεσίες υγείας για τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ για ένα χρόνο Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε το »

Αναμονή τέλος: Η τροπολογία για την προκαταβολή της σύνταξης

0 Σχόλια

Την προκαταβολική πληρωμή της σύνταξης – πριν την έκδοση τόσο της προσωρινής όσο και της τελικής – προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, η ρύθμιση που κατέθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ΑΑΔΕ, έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε όσους έχουν υποβάλει ή πρόκειται να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης να έχουν ένα εισόδημα μέχρι την απονομή αρχικά της προσωρινής και τελικά της οριστικής σύνταξης. Σε ό,τι αφορά στις αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, το ποσό που χορηγείται ως προκαταβολή, διαμορφώνεται ως εξής: α) 384 ευρώ για κατ’ ελάχιστον 15 έτη ασφάλισης (ή 4.500 ημέρες εργασίας) και ηλικία 67 ετών και άνω β) 384 ευρώ για κατ’ ελάχιστον 20 έτη ασφάλισης (ή 6.000 ημέρες εργασίας) και ηλικία 62 έως 67 ετών γ) 360 ευρώ για κατ’ ελάχιστον 15 έτη ασφάλισης (ή 4.500 ημέρες εργασίας) και ηλικία 62 έως 67 ετών δ) 360 ευρώ αν ο αιτών έχει δικαίωμα συνταξιοδότησης και είναι κάτω των 62 ετών. ΑΑΔΕ: Στις 10:00 το πρωί θα ανοίξουν αύριο οι εφορίες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη λόγω καιρού Σκίζει στα µπόνους (ΚΑΙ τις διακοπές ρεύματος), πατώνει στα… οργανωτικά ο Α∆ΜΗΕ

Διαβάστε το »

Αυξήσεις για τους συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης – Τι αλλάζει

0 Σχόλια

Αλλάζει ο χάρτης των συντάξεων καθώς από τα τέλη Μαρτίου η κυβέρνηση προγραμματίζει να θέσει σε εφαρμογή τον νέο ασφαλιστικό νόμο που προβλέπει αυξήσεις για τους συνταξιούχους με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης. Η καταβολή των αυξήσεων θα γίνει σε δύο στάδια προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι. Στο τέλος του επόμενου μήνα, με τις συντάξεις του Απριλίου θα καταβληθούν οι αυξήσεις σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τις 13 Μαΐου 2016. Στο τέλος Απριλίου, με τις συντάξεις του Μαΐου θα καταβληθούν οι αυξήσεις σε όσους είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν από τις 13 Μαΐου 2016 και εφόσον η αύξηση που δικαιούνται υπερκαλύπτει την προσωπική διαφορά που αποτυπώνεται στο εκκαθαριστικό τους. Οι αυξήσεις οφείλονται στα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης και στην αύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος για όσους έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης. Ο νέος νόμος έχει τεθεί σε ισχύ από τον Οκτώβριο του 2019, αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί για τη συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων, με αποτέλεσμα να δικαιούνται τις αυξήσεις μαζί με τα αναδρομικά που προκύπτουν από την ημερομηνία αυτή και μετά. Πρόκειται για περίπου 185.000 συνταξιούχους οι οποίοι δικαιούνται από 1ης Οκτωβρίου 2019 αύξηση στην κύρια σύνταξή τους έως 11,8% λόγω των νέων υψηλότερων ποσοστών αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση. Επισημαίνεται ότι δεν έχουν ακόμη τεθεί σε ισχύ οι διατάξεις του νέου νόμου για τις αυξήσεις στις…

Διαβάστε το »

Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας – Έχασε τον πατέρα της, αλλά για το κράτος… ζει!

0 Σχόλια

Ιστορίες (ελληνικής) γραφειοκρατικής τρέλας. Ο λόγος για την κ. Ζηνοβία η οποία έχασε τον Οκτώβριο τον πατέρα της, αλλά για το κράτος ζει! «Βρήκαν ότι ο μπαμπάς μου υπήρχε, δηλαδή μπορούσαμε να ταυτοποιήσουμε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ μέχρι και πέρυσι που μου στείλανε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ότι είχε οφειλή προς την εφορία 0,01 του ευρώ. Μέχρι τότε υπήρχε… Φέτος λοιπόν που χάσαμε τον μπαμπά μου και προσπαθώ να δηλώσω το θάνατό του δεν ταυτοποιείται το ΑΜΚΑ με το ΑΦΜ του» ανέφερε στον ΣΚΑΪ και το Γιώργο Αυτιά. «Δεν υπάρχει τηλέφωνο που δεν έχω πάρει, δεν υπάρχει ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία δεν έχω απευθυνθεί. Είμαι 3 μήνες σε διαρκή αγώνα. Σας μιλάω ειλικρινά, θα παραδώσω τα όπλα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που συμβαίνει, έχω τυπώσει τα μέιλ που έχω στείλει δεν ξέρω τι άλλο να πω» δήλωσε Όπως δήλωσε η κ. Ευτέρπη, «δεν έχω παράπονο επικοινωνίας, το θέμα είναι ότι ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο. Έχω μιλήσει με ΗΔΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΤΕΒΕ, εφορία Αγίου Δημητρίου όπου ανήκε μέχρι πριν ενάμιση χρόνο και με την εφορία Κορωπίου που ανήκει φέτος, ο ένας με παραπέμπει στον άλλο, παντού υπάρχει ταυτοποίηση με τα στοιχειά που τους δίνω. Όταν όμως το γραφείο κηδειών μπαίνει να δηλώσει το θάνατο, του γραφούν ότι το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ δεν ταυτοποιούνται….

Διαβάστε το »