Την Αθήνα επισκέφθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος του CNN, Richard Quest, για τα γυρίσματα της εκπομπής “Quest’s World of Wonders” με τίτλο: «Αθήνα – Ένας Φοίνιξ αναδύεται από τις στάχτες του». Η εκπομπή που προβλήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα, την Αθήνα και πώς το πνεύμα και οι παραδόσεις του ελληνικού τρόπου ζωής έχουν διαφυλάξει την πόλη μέσα από τις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες των τελευταίων 10 ετών.


Ο Richard Quest συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα Νικόλαο και τη σύζυγό του, Πριγκίπισσα Τατιάνα. Το πριγκιπικό ζεύγος συνομίλησε και ξενάγησε την δημοσιογραφική ομάδα του CNN στην «άλλη Αθήνα», την όμορφη πόλη με βουνά & αγροκτήματα.

Η συνέντευξη έλαβε χώρα στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη The Margi Farm, έναν πραγματικό παράδεισο χαλάρωσης για τους λάτρεις της φύσης στα Καλύβια Αττικής. Η φάρμα περιτριγυρισμένη από αμπελώνες και ελαιόδεντρα, παράγει βιολογικά λαχανικά και φρούτα, ελαιόλαδο, αυγά και τυρί. Εκεί απόλαυσαν αυθεντικά μεσογειακά και ελληνικά εδέσματα προβάλλοντας και προωθώντας τα προϊόντα της ελληνικής γης – ενώ συζήτησαν για το μέλλον της πόλης.

«Η Αθήνα είναι μια πόλη που αναπτύσσεται, ένας «Φοίνιξ αναδύεται από της στάχτες του«, λέει η Τατιάνα. «Έχω να ανακαλύψω πολλά, δεν νομίζω ότι είναι η όμορφη πόλη που όλοι φαντάζονται ότι πρέπει να είναι. Πρέπει να την εξερευνήσετε, να την ανακαλύψετε και να την απολαύσετε.»

«Η Αθήνα είναι ζωντανή και είναι συναρπαστική.»


Ο Νικόλαος προσθέτει: «Αν υπάρχει ένα πράγμα το οποίο θα μπορούσατε να αφήσετε στην Αθήνα, είναι ότι υπάρχει ελπίδα. Επειδή οι Έλληνες, οι Αθηναίοι είναι σκληραγωγημένοι και ανθεκτικοί άνθρωποι.»…«Την Ελλάδα μπορείς να την ανοικοδομήσεις με ένα πλοίο, ένα ελαιόδεντρο και ένα αμπέλι.»

Πηγή:royalchronicles.gr

Διαβάστε επίσης

Γεύμα δίπλα στη θάλασσα για τον Τριαντάφυλλο με τη σύζυγό του και τον επιχειρηματία Θ. Παπαγεωργίου (Φωτο)

Παντελίδης Μίνα Αρναούτη: Δείτε πόσα πλήρωσε σήμερα στην οικογένεια του τραγουδιστή

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης »