Η βόλτα που έκανε με το ποδήλατο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε πάρκο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 11,2 χιλιομέτρων από την Ντάουνινγκ Στριτ δεν ήταν παράνομη, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ, προσθέτοντας ότι δεν θα σχολιάσει περαιτέρω όσον αφορά μια μεμονωμένη περίπτωση.

“Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν είναι παράνομη”, δήλωσε στον ραδιοσταθμό του BBC η αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου. Η Ντικ σημείωσε παράλληλα ότι ένας σαφής ορισμός του τοπικού όσον αφορά τα μέτρα θα ήταν χρήσιμος.

“Οτιδήποτε προσφέρει μεγαλύτερη σαφήνεια για τους αστυνομικούς και τον κόσμο εν γένει θα ήταν καλό”, είπε.

Νωρίτερα ο Βρετανός υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την αστυνομία Κιτ Μόλτχαους δήλωσε ότι οι τοπικές βόλτες με το ποδήλατο επιτρέπονται βάσει του λοκντάουν που έχει επιβληθεί μετά την κριτική που δέχθηκε ο Τζόνσον για τη βόλτα αυτή που έκανε με το ποδήλατο από την Ντάουνινγκ Στριτ στο Olympic Park στο ανατολικό Λονδίνο.

Ερωτηθείς αν οι μεγαλύτερες βόλτες με το ποδήλατο επιτρέπονται βάσει των κανόνων του lockdown, ο υφυπουργός δήλωσε στο Sky News: “Ναι. Αυτό που ζητάμε από τον κόσμο να κάνει όταν ασκείται είναι να μένει σε τοπικό επίπεδο, τώρα το τοπικό επίπεδο είναι ανοιχτό σε ερμηνείες αλλά ο κόσμος γνωρίζει εν γένει τι σημαίνει τοπικό”.

“Αν πραγματικά (…) κάνεις άσκηση και δεν βγαίνεις έξω για άλλον σκοπό, κοινωνικούς σκοπούς, τότε αυτό φαίνεται απολύτως λογικό”, συμπλήρωσε.

Η Evening Standard του Λονδίνου έγραψε ότι ο πρωθυπουργός εθεάθη στο Olympic Park στο ανατολικό Λονδίνο την Κυριακή.

Η Κρεσίντα Ντικ σημείωσε επίσης ότι η βρετανική αστυνομία θα γίνει αυστηρότερη απέναντι σε αυτούς που παραβιάζουν τα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της COVID-19, ενώ ο Μόλτχαους δήλωσε ότι μπορεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα.

Διαβάστε επίσης 

Brexit: Οι συνοριοφύλακες της Ολλανδίας κατάσχουν τα σάντουιτς με ζαμπόν από το Ηνωμένο Βασίλειο (Video)

Bild: Η Μέρκελ εκτιμά ότι το lockdown στη Γερμανία θα διαρκέσει ως τις αρχές Απριλίου

Διαβάστε επίσης »