Στο Συμβούλιο της Επικράτειας προσέφυγε δικηγόρος της Θεσσαλονίκης Στέλιος Γκαρίπης υποστηρίζοντας ότι υπάρχει νομοθετικό κενό στην σχετική υπουργική απόφαση για την παράταση εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας που έχουν επιβληθεί με αφορμή την πανδημία. Με τις αιτήσεις του ζητά να «παγώσει», να ανασταλεί και να ακυρωθεί η σχετική ΚΥΑ που παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα και ειδικά για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο το νομοθετικό κενό ανάγεται στο ότι την 7.1.2021 ανακοινώθηκε η παράταση εφαρμογής των απαγορευτικών-περιοριστικών μέτρων και η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, 8.1.2021. Κατά συνέπεια, υπάρχει κενό 13 ωρών με αποτέλεσμα η υπουργική απόφαση είναι ανυπόστατη για αυτές τις ώρες, ενώ η ανακοίνωση έκδοσής της και εφαρμογής της άρχισε την 7η.1.2021.

Στο ιστορικό των αιτήσεων του, ο δικηγόρος περιγράφει ότι ταξίδεψε αεροπορικώς για επαγγελματικούς λόγους από την Αθήνα στο Παρίσι στις 6 Ιανουαρίου και επέστρεψε αεροπορικώς και πάλι στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος την 8η Ιανουαρίου 2021. Κατά την άφιξή του δεν του έγινε καμία ενημέρωση για κατ΄οίκον περιορισμό 7 ημερών και ενώ είχε συμπληρώσει την απαιτούμενη φόρμα και είχε υποβληθεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κατά την άφιξη του στην Ελλάδα αυξήθηκε ο κατ΄ οίκον περιορισμός για όσους εισέρχονται στη χώρα από τις 3 ημέρες που προβλεπόταν στις 7 ημέρες, ενώ ο ίδιος εκφράζει την ανησυχία του, ότι υπάρχει ο κίνδυνος να του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς δεν τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό μετά την επιστροφή του από το Παρίσι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δικηγόρος αναφέρει πως λόγω των περιοριστικών μέτρων –μετά την επιστροφή του από το Παρίσι- αναγκάστηκε προκειμένου να πάει στην Σύρο να δικάσει και να επιστρέψει στην Αθήνα, να μισθώσει ιδιωτικό ελικόπτερο (τύπου EC 120).

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 5 Φεβρουαρίου 2021.

Ο δικηγόρος που προσέφυγε στο ΣτΕ κατά των περιοριστικών μέτρων, δείτε τι λένε στα social media:
Sportime
32 λεπτά πριν
Lockdown: Παραμένει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό – Αυτοί εξαιρούνται
Sportime
32 λεπτά πριν
Κομμωτήρια – Κέντρα αισθητικής – Νυχάδικα: Ανοίγουν, αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας τους
Sportime
32 λεπτά πριν
Lockdown – Λιανεμπόριο: Αυτοί είναι οι ΚΑΔ των καταστημάτων που ανοίγουν από Δευτέρα (vid)
Sportime
33 λεπτά πριν
Lockdown – Λιανεμπόριο: Τότε και με αυτό τον τρόπο ανοίγουν τα καταστήματα
Sportime
33 λεπτά πριν
Κορονοϊός – Ελλάδα: 610 νέα κρούσματα – 34 νεκροί, 319 διασωληνωμένοι (vid)

Καταδίκη 44χρονης που οδήγησε υπερήλικα στο σπίτι του για να τον κλέψει

Κώστας Τσιάρας: Στόχος μας να να μην κινδυνεύσει ούτε ένας δανειολήπτης

Διαβάστε επίσης »