Το πρόσφατο graffiti στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία, βοηθά τον λαό της να αναπνέει λίγο καλύτερα. Ο λόγος είναι πως χρησιμοποιήθηκε μια δοκιμαστική βαφή, η οποία έχει ειδικές ιδιότητες. Ο Dawid Ryski και Maciek Polak, που είναι Πολωνοι αρτίστες, πήγαν στην πρωτεύουσα τους (δεν ζουν εκεί) με σκοπό να δημιουργήσουν το graffiti αυτό.

Ο κοινός τους στόχος ήταν το αποτέλεσμα να είναι πάνω απ όλα, environmental-friendly, εκτός από εικαστικά σωστό. Το Good Looking Studio τους χάρισε, για αυτό το σκοπό βαφή spray, η οποία μειώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ο Ryski σχεδίασε το αρχιτεκτονικό κομμάτι και ο Polak τα φυσικά στοιχειά που δείχνουν “σαν ζωνταντα” στην μπρος όψη του κτηρίου.

Συνδύασαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ισσοροπιες για να προβάλουν το σύνθημα της καμπάνιας τους, το οποίο δεν είναι άλλο από το «Create Together for Tomorrow».

Το graffiti ανατέθηκε μεσώ δημοσιάς δημοπρασίας και άφορα το project Converse City Forests. Η βαφή που χρησιμοποιήθηκε, συγκαταλέγεται στις φωτοκαταλυτικές, δηλαδή ενεργοποιείται από το φως για να αποσυνθέσει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και να τους μετατρέψει σε ακίνδυνα νιτρικά άλατα. Το αποτέλεσμα είναι 21% καθαρότερος αέρας, συγκριτικά με μια κοινή βαφή.

Διαβάστε επίσης »