Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο διευκρινίσεων για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα καθώς και για το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19, δήλωσε πως «Σε καμία περίπτωση δε θα γίνει προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στη χώρα μας».

Ειδικότερα, ο κ. Θεοχάρης αναφερόμενος στην πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας την «επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη – μέλη» είχε ως στόχο να κινητοποιηθεί η Ευρώπη προς συντονισμό σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Για τον Χ. Θεοχάρη, τόσο το πιστοποιητικό όσο και τα rapid tests αποτελούν δύο «εργαλεία» που δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται μετακινήσεις το καλοκαίρι του 2021.

Συμπλήρωσε δε πως: “Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα υποβάλλονται σε τεστ, ωστόσο μένει να φανεί από τις αποφάσεις της επιτροπής εάν αυτό θα ισχύει για όλους. Όσοι θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα περνούν ελεύθερα”.

Διαβάστε επίσης 

Είσοδος στις ΗΠΑ μόνο με αρνητικό τεστ για την Covid-19

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού: Η προϋπόθεση εμβολιασμού για τα ταξίδια στο εξωτερικό οδηγεί σε διακρίσεις

Διαβάστε επίσης »