Εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής ή στο ΠΑΣΟΚ. Το ερώτημα θα απαντηθεί τη βραδιά των εκλογών, αφού αν κερδίσει η σημερινή πρόεδρος, τότε θα πάμε με το σχήμα ως έχει, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ θα είναι μέρος του Κινήματος Αλλαγής, ο βασικός πυλώνας του.

Tου Γιώργου Δημητρίου


Η «Μ» παρουσιάζει τα στελέχη – κλειδιά που πλαισιώνουν τους διεκδικητές του… πράσινου θρόνου


Aν κερδίσει ο Ανδρέας Λοβέρδος θα επιστρέψουμε κατευθείαν στην ονομασία ΠΑΣΟΚ και στον «πράσινο ήλιο», ενώ το ίδιο θα ισχύσει με τον Χάρη Καστανίδη. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, έχοντας ανακοινώσει τελευταίος την υποψηφιότητά του, τοποθετήθηκε και τελευταίος. Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλά για την ουσία των πολιτικών, όπως λέει, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για τα σύμβολα. Στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή βγήκαν τα… μαχαίρια και είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με ποιον. Ας δούμε τι ισχύει:

Ανδρέας Λοβέρδος

Εδώ και έναν χρόνο έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα και έχει καταφέρει να πείσει παλαιούς βουλευτές και κάποιους γραµµατείς Νοµαρχιακών Επιτροπών να συστρατευτούν µαζί του.

Τον Ανδρέα Λοβέρδο στηρίζουν οι βουλευτές Χαρά Κεφαλίδου, ∆ηµήτρης Κωνσταντόπουλος και Νάντια Γιαννακοπούλου και στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή υπήρξε και σχετική φωτογραφία. Η Εύα Καϊλή είναι δεδηλωµένα υπέρ του, ενώ ακούγεται, χωρίς ο ίδιος να έχει τοποθετηθεί, ότι τον στηρίζει ο βουλευτής ∆ηµήτρης Μπιάγκης. Μαζί του υπάρχουν στελέχη που κινούνται στον χώρο του Κινήµατος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, όπως η Βασιλική Σουλαδάκη, ο ∆ηµοσθένης ∆ηµοσθενόπουλος, ο Χρήστος Μυλωνάς, ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, η Ελισάβετ Γράψα, η Βούλα Γεωργάκη, η Γιώτα Γαζή, ο Γιάννης Μίχας, η Μαρία Κανάκη και η Έλενα Τριανταφυλλίδου.

Στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου βρίσκονται, επίσης, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές, υπουργοί και δήµαρχοι του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Κώστας Μποτόπουλος, ο Χρήστος Φωτίου, η Ελπίδα Τσουρή, ο Μίµης Σαράφογλου, ο Γιώργος Βαρκάρης και ο Λουκάς Αποστολίδης. Ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει τη στήριξη «σηµιτικών» και «βενιζελικών» στελεχών, πρώην στελεχών του Ποταµιού και προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει στο πλευρό του και νέα στελέχη όπως ο Νότης Παρασκευόπουλος.  Κίνημα Αλλαγής

Νίκος Ανδρουλάκης

Οι «στρατηγοί» του Νίκου Ανδρουλάκη είναι οι Ανδρέας Σπυρόπουλος και Στέφανος Ξεκαλάκης (πρώην γραµµατέας του ΠΑΣΟΚ). Ως «λοχαγοί» λογίζονται ο Γρηγόρης Φελώνης, ο Γιώργος Καραµπιζιώτης, η Νανά Βρυώνη, η Μάρα Κουκουδάκη, ο ∆ιονύσης Λαµπρίδης, ο Ηρακλής ∆ρούλιας, ο Γιάννης Σµέρος και ο Θανάσης Κονιδάς.

Τον Νίκο Ανδρουλάκη στηρίζουν οι βουλευτές Γιώργος Φραγγίδης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Και ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κατά τόπους στελέχη που δουλεύουν. Συγκεκριµένα, οι Κώστας Βαρδαβάς, Κώστας Φασουλάκης, Λάµπρος Αντωνόπουλος, Σταύρος Τζεδάκης, Σωτήρης Ζαρµπαλάς, Νικήτας Φραγκισκάκης, Αντώνης Σαουλίδης, Κώστας Πετρίδης, Νίκος Ξυλούρης, Λευτέρης Πατάβρας, Γιάννης Τριγώνης, Βαγγέλης Τσουκνίδας, ∆ηµήτρης Τσιµπανάκος, Βάιος Καλοπήτας, Κώστας Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Ψυχογυιός, Κώστας Φωκίδης, Νίκος Μίλης.

Χάρης Καστανίδης

Είναι αλήθεια ότι ο Χάρης Καστανίδης θεωρείται το αουτσάιντερ των εκλογών. Πέραν του βουλευτικού του γραφείου και των ανθρώπων που στήριξαν την υποψηφιότητά του στη Θεσσαλονίκη, δίπλα του έχουν ταχθεί οι: Χρύσα Αράπογλου, ∆ηµήτρης Ρέππας, Γιάννης Μαγκριώτης, Μιχάλης Καρχιµάκης. Έχει ερείσµατα στο παλαιό παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και σε όσους θεωρούν τους εαυτούς τους περισσότερο αριστερούς και λιγότερο κεντρώους. Οι κακές γλώσσες λένε ότι µπορεί να κόψει περισσότερες ψήφους από τη Φώφη Γεννηµατά παρά από τους άλλους υποψηφίους. Κίνημα Αλλαγής

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Χρ. Στυλιανίδης – Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Θα υπάρχει ειδοποίηση από το 112 – Πρώτη προτεραιότητα παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Με τους υπόλοιπους υποψηφίους φαίνεται ότι θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε επίσης »