ΟΗΕ: Εμβόλια και υγειονομικά διαβατήρια «σύμμαχοι» στην ανάκαμψη του ευρωπαϊκού τουρισμού

Ειδήσεις New Money 1 μήνα πριν


Η ευρεία χρήση των υγειονομικών πάσων και οι επιτυχημένες εμβολιαστικές εκστρατείες βοήθησαν τον τουρισμό στην ΕΕ να ανακάμψει γρηγορότερα από την πανδημία του κορωνοϊού σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, όπως προκύπτει από έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 58% ανά τον κόσμο το διάστημα από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020, όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) παρότι είναι 64% πιο κάτω σε σχέση με την ίδια, προ πανδημίας περίοδο, του 2019.

Η Ευρώπη κατέγραψε την καλύτερη συγκριτικά επίδοση σε αυτό το διάστημα με τις διεθνείς αφίξεις να σημειώνουν ωστόσο μείωση 53% σε σχέση με την ίδια θερινή περίοδο το 2019.

“Η αύξηση της ζήτησης πυροδοτήθηκε από μια αυξημένη βεβαιότητα των ταξιδιωτών εν μέσω της ραγδαίας προόδου των εμβολιασμών και της χαλάρωσης των περιορισμών εισόδου σε πολλούς προορισμούς”, αναφέρει η έκθεση.

“Στην Ευρώπη, το ψηφιακό πάσο της ΕΕ έχει διευκολύνει ...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο