Η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν με τον Πολωνό ομόλογό του Ματέους Μοραβιέτσκι και τον αρχηγό της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι στη Βουδαπέστη αποτέλεσε προοίμιο  για τις προθέσεις της Ακροδεξιάς να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη.

Ο Όρμπαν, ο Μοραβιέτσκι και ο Σαλβίνι στοχεύουν στη δημιουργία της δεύτερης μεγαλύτερης ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρ’ όλο που ο πρόεδρος της ακροδεξιάς ομάδας «Ταυτότητα και Δημοκρατία» Μάρκο Τζάνι, που συνόδευσε τον Σαλβίνι στη Βουδαπέστη, υπογράμμισε ότι πριν από τη δημιουργία μιας κοινής και μεγάλης ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προέχει το κοινό πολιτικό σχέδιο για μια Νέα Ευρώπη.

Οι τρεις ακροδεξιοί ηγέτες συζήτησαν χθες το πώς θα οικοδομήσουν μια ισχυρή εναλλακτική πολιτική που να αντιμετωπίσει τη σημερινή αριστερή γι’ αυτούς κατεύθυνση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και γενικότερα των ευρωπαϊκών θεσμών επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή τους ότι η ευρωπαϊκή Δεξιά βρίσκεται όμηρος της Αριστεράς, δηλαδή της πλέον μετριοπαθούς σοσιαλδημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Μπερτάλαν Χαβάσι υπογράμμισε ότι ο στόχος των τριών ηγετών είναι η δημιουργία μιας κοινής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα αντιστρέψει ορισμένες από τις σημερινές ισορροπίες.

🇵🇱🇭🇺🇮🇹Today, PM @MorawieckiM is visiting #Budapest, where he meets with PM Viktor Orbán and @matteosalvinimi. pic.twitter.com/TGFS8GERel

— Chancellery of the Prime Minister of Poland (@PremierRP_en) April 1, 2021

Προς το παρόν το μόνο πρόβλημα που εμποδίζει τις τελικές αποφάσεις για την ένωση αυτή είναι οι  αντιθέσεις των τριών για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν έναντι της Ρωσίας, δεδομένης της φιλίας του Όρμπαν και του Σαλβίνι με τον Πούτιν και την παραδοσιακή εχθρότητα των Πολωνών έναντι της Μόσχας.

Διαβάστε επίσης 

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης »