Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στην Αχαΐα, με τα κρούσματα να καταγράφουν καθημερινά τριψήφια νούμερα. Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 135 νέες μολύνσεις του ιού. Η μεγαλύτερη διασπορά εντοπίζεται στην Πάτρα, που σηκώνει και το μεγαλύτερο φορτίο με 106 κρούσματα.

Την ίδια ώρα, πληθαίνει ο αριθμός των παιδιών και κυρίως των βρεφών, που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός, ότι στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται με πυρετό ένα βρέφος 49 ημερών, που είναι και ο μικρότερος ασθενής με covid – 19. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται επίσης ένα βρέφος 7 μηνών και άλλα τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα επτά μηνών, το άλλο δύο μηνών και το τρίτο δύο ετών.

Κοινό σύμπτωμα όλων των παιδιών είναι ο υψηλός πυρετός και σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων κάποιος από τους γονείς ή το ευρύτερο συγγενικό τους περιβάλλον ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Οι μικροί ασθενείς δεν είναι μόνο από την Πάτρα αλλά από την ευρύτερη περιφέρειά Δυτικής Ελλάδας και τη Λευκάδα.

Πηγή: ΕΡΤ

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα

 

Μ. Θεοδωρίδου – Εμβόλιο AstraZeneca: Να περιμένουμε με ψυχραιμία την επιστημονική τεκμηρίωση

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) επισημαίνει πως η πλατφόρμα εμβολιασμού δεν επιτρέπει την αλλαγή του εμβολίου

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης »