Ο πρωθυπουργός της Εσθονίας Γιούρι Ράτας ανακοίνωσε  ότι παραιτείται μετά από σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά την ανάπτυξη ακινήτων στο Ταλίν, ανέφερε η κρατική Εσθονική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (ERR).

Στις αρχές της εβδομάδας, ο εισαγγελέας της Εσθονίας δήλωσε ότι υποψιάζεται ότι το Κεντρικό Κόμμα (στο οποίο προεδρεύει ο Ράτας) και πέντε ακόμη άτομα εμπλέκονται σε μια υπόθεση διαφθοράς: το κόμμα φέρεται ότι έλαβε οικονομική υποστήριξη σε αντάλλαγμα για την έγκριση δανείου 39 εκατομμυρίων ευρώ (47,6 εκατομμύρια δολάρια) που ο κρατικός πιστωτικός οργανισμός της Εσθονίας KredEx παρείχε για την ανάπτυξη ακινήτων του Πόρτο Φράνκο.

«Οι υποψίες που κατατέθηκαν σήμερα από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι σίγουρα ένοχος, αλλά αναπόφευκτα ρίχνει μια σοβαρή σκιά σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Σε μια τέτοια κατάσταση, το να δώσω, μέσω της παραίτησής μου, τη δυνατότητα να ρίξει φως σε όλες τις συνθήκες και να επιτύχει τη διαφάνεια, φαίνεται το μόνο σωστό πράγμα. Κάτω από συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής ηρεμίας. Είμαι πεπεισμένος ότι οι ανακριτικές αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους επαγγελματικά και χωρίς προκατάληψη και θα αποδείξουν την οριστική αλήθεια και σε αυτήν την περίπτωση» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Εσθονίας Γιούρι Ράτας σε δημοσιογράφους.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός τόνισε ότι, παρά την ανάληψη πολιτικής ευθύνης για το σκάνδαλο δανεισμού, δεν ενημερώθηκε πλήρως για όλες τις λεπτομέρειες.

«Μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι ως πρωθυπουργός, δεν έχω λάβει ούτε κακώς ούτε εν γνώσει μου λανθασμένη απόφαση. Όσο για σήμερα, έχω επικοινωνήσει τόσο με τον γενικό εισαγγελέα όσο και με την ISS (Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας), οι οποίοι και οι δύο επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν υποψίες για τον εαυτό μου. Ως αρχηγός της κυβέρνησης, δεν ένιωσα στην υπόθεση του Πόρτο Φράνκο ότι κάποιος υπουργός ή πολιτικό κόμμα είχε προσπαθήσει να επηρεάσει τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση προς μια παράνομη κατεύθυνση» κατέληξε.

Πολιτικός σεισμός στην Εσθονία. Παραίτηση του πρωθυπουργού μετά από σκάνδαλο διαφθοράς, δείτε τι λένε στα social media:
Εφημερίδα Πολίτης - Politis.com.cy
37 λεπτά πριν
Ο δηλώνει έτοιμος να συναντήσει τον – Επιμένει στο θέμα των S-400
Stella Kanakaki
44 λεπτά πριν
Η Ελληνική Οικονομία στην αυγή του 2021.

John Georgoulas
49 λεπτά πριν
Η Ελλάδα αλλάζει! Η Amazon Web Services στην Αθήνα.
Nea Moudania Blog
52 λεπτά πριν
Τροχαίο στην Κρήτη: Νέο αποκλειστικό βίντεο – Τι λέει η οδηγός του προπορευόμενου βαν.
ereunitiko
1 ώρες πριν
Η Γερμανία δεν ζητά από την Τουρκία να αποσύρει τα Leopard 2Α4 από τα Κατεχόμενα https://www.youtube.com/watch?v=wQ-zjbt9OFY


Διαβάστε επίσης 

Συναντήσεις με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, θα έχουν σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

Διαβάστε επίσης »