Ο πρίγκιπας της Βρετανίας Ουίλιαμ επέκρινε την «κούρσα» για την κατάκτηση του διαστήματος και για τον διαστημικό τουρισμό, τονίζοντας ότι τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου θα έπρεπε αντί για αυτό να επικεντρωθούν στο πώς να σώσουν τη Γη.

Οι δηλώσεις του δούκα του Κέιμπριτζ έρχονται στον απόηχο των διαστημικών  ταξιδιών του Ελον Μασκ και του Τζεφ Μπέζος.

«Χρειαζόμαστε κάποια από τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου να είναι συγκεντρωμένα στην προσπάθεια να φτιάξουμε αυτόν τον πλανήτη, όχι να προσπαθούν να βρουν το επόμενο μέρος για να ζήσουμε», τόνισε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μιλώντας στο BBC.

Επίσης, ενόψει της διάσκεψης COP26 για το κλίμα, τόνισε ότι οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να περιοριστούν στα έξυπνα λόγια, χωρίς αρκετές δράσεις.

«Πιστεύω ότι είναι κρίσιμο η διάσκεψη να επικοινωνήσει πολύ έξυπνα και πολύ ειλικρινά ποια είναι τα προβλήματα και ποιες θα είναι οι λύσεις», τόνισε. «Δεν μπορούμε να έχουμε πλέον έξυπνα λόγια, έξυπνες λέξεις, αλλά όχι αρκετές δράσεις».

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση του κλιματικού άγχους στους νέους ανθρώπους. Παράλληλα, τόνισε ότι θα ήταν μια «απόλυτη καταστροφή» αν ο μεγαλύτερος γιος του, ο πρίγκιπας Τζορτζ, αναγκαστεί να μιλά για το ίδιο θέμα σε 30 χρόνια, όταν θα είναι πια πολύ αργά.

«Βλέπουμε μια αύξηση του κλιματικού άγχους. Οι νέοι άνθρωποι τώρα μεγαλώνουν ενώ το μέλλον τους ουσιαστικά απειλείται διαρκώς. Είναι πολύ ανησυχητικό και προκαλεί άγχος», υπογράμμισε.

Σημείωσε παράλληλα ότι ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, που είναι εδώ και καιρό αφοσιωμένος στα «πράσινα» ζητήματα, αντιμετώπισε πραγματικά πολλές δυσκολίες όταν άρχισε να μιλάει για την κλιματική κρίση, ενώ σημείωσε ότι ο παππούς του ήταν εκείνος που ξεκίνησε το ενδιαφέρον για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, στη βασιλική οικογένεια.

«Υπήρξε ένας δύσκολος δρόμος για εκείνον», είπε για τον πατέρα μου. «Ο παππούς μου ξεκίνησε να βοηθά τη WWF πριν από πολύ καιρό και πιστεύω ότι ο πατέρας μου κατά κάποιο τρόπο το προχώρησε αυτό και μίλησε περισσότερο για την κλιματική αλλαγή, από πολύ νωρίς, όταν κανένας άλλος δεν πίστευε ότι ήταν ένα ζήτημα», συμπλήρωσε.  «Οπότε ναι, αντιμετώπισε πραγματικά πολλές δυσκολίες και πιστεύω ότι αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ μπροστά. Πολύ μπροστά από την εποχή του, προειδοποιώντας για κάποιους από αυτούς τους κινδύνους», δήλωσε ακόμη, αναφερόμενος στον πατέρα του.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παραδέχθηκε ότι άποψή του άλλαξε από τότε που έγινε πατέρας. «Θέλω τα πράγματα που έχω απολαύσει εγώ- η ζωή στην ύπαιθρο, η φύση, το περιβάλλον- να υπάρχουν για τα παιδιά μου. Και όχι μόνο για τα δικά μου, αλλά για τα παιδιά όλων», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη 

Χίλαρυ Μάντελ: Ο πρίγκιπας Τζορτζ μπορεί να μην καθίσει ποτέ στον θρόνο του βασιλιά της Αγγλίας

Τί ζήτησαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Διαβάστε επίσης »