Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Υεμένη Τιμ Λέντερκινγκ θα ταξιδέψει σήμερα στη Σαουδική Αραβία και το Ομάν για συνομιλίες με υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, με στόχο την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι αντάρτες Χούθι, που στηρίζονται από το Ιράν, πολεμούν εδώ και πάνω από έξι χρόνια με τον συνασπισμό, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, σε μια σύγκρουση που έχει φέρει τους κατοίκους της Υεμένης στα πρόθυρα της λιμοκτονίας. Τον Μάρτιο το Ριάντ πρότεινε την κατάπαυση του πυρός σε όλη τη χώρα και το άνοιγμα των αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων στις περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στις “καταστροφικές συνέπειες” από την επίθεση των Χούθι στην πόλη Μαρίμπ και τόνισε ότι ο Λέντερκινγκ θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για την απρόσκοπτη ροή ειδών πρώτης ανάγκης και ανθρωπιστικής βοήθειας από όλα τα λιμάνια της Υεμένης, ενώ θα εργαστεί για την επίτευξη μιας διεθνούς συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Λέντερκινγκ θα συνεχίσει εξάλλου τη συνεργασία του με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για την Υεμένη, τον Μάρτιν Γκρίφιθς, πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Ιταλία: Συνελήφθη στη Βραζιλία ο νούμερο 2 στη λίστα των Ιταλών καταζητούμενων παγκοσμίως

Ισραήλ – Παλαιστίνη: Ο δύσκολος ρόλος της διπλωματίας και μια εύθραυστη εκεχειρία…

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης »