Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) κάλεσε, με ανακοίνωσή του, τους αθλητικούς συντάκτες – μέλη του, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, να επιδείξουν κοινωνική αλληλεγγύη και ευθύνη προγραμματίζοντας τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού. Επιπρόσθετα, ο ΠΣΑΤ υπενθύμισε στα μέλη του πως στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 3117, 16/07/2021) προβλέπεται άμεση πρόσβαση και είσοδος, σε όλους τους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού αθλητικούς συντάκτες, χωρίς να χρειάζεται να χρειάζεται να προσκομίσουν PCR Test ή Rapid Test. 

Στην έκκληση του ΠΣΑΤ προς τους αθλητικούς συντάκτες μέλη του, αναφέρεται: 
   
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καλεί τους συναδέλφους, οι οποίοι μέχρι σήμερα και χωρίς να συντρέχουν ιατρικοί λόγοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, να το προγραμματίσουν έγκαιρα. Είναι μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης.  

Με τις εξελίξεις στον αγώνα εναντίον της πανδημίας να προκαλούν ανησυχία για ένα 4ο «κύμα» λόγω της μετάλλαξης Δ, ο εμβολιασμός όλων μας είναι απαραίτητος για την επίτευξη του «τείχους προστασίας», σύμφωνα με τις απόψεις των επιστημόνων.  

Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ θα ήθελε να υπενθυμίσει στα μέλη του πως ο εμβολιασμός θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την εργασία μας με φυσική παρουσία στους αθλητικούς χώρους, καθώς στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 3117, 16/07/2021) προβλέπεται άμεση πρόσβαση και είσοδος, σε όλους τους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού, αθλητικούς συντάκτες.  

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «οι εργαζόμενοι στους αθλητικούς χώρους κατά τη διεξαγωγή των αγώνων, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προσκομίζουν PCR Test εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή Rapid Test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα».

 

Διαβάστε επίσης »