Προετοιµασία: 30΄


Μερίδες: 6

Υλικά

500-700 γρ. σπανάκι (τα τρυφερά φύλλα), πλυµένο, στραγγισµένο και κοµµένο σε µεγάλακοµµάτια


16 ντοµατίνια, κοµµένα στη µέση (αφήνουµε ολόκληρα τα πολύ µικρά)


1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντοµάτες σε λάδι, καλά στραγγισµένες και κοµµένες σε λεπτές λωρίδες


3 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα


½ φλιτζ. τσαγιού αγγουράκια τουρσί, ψιλοκοµµένα


3 σφικτοβρασµένα αυγά (ή τα βαµµένα πασχαλινά αυγά), ξεφλουδισµένα


Για τη σάλτσα


2 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες


1 κουτ. σούπας µουστάρδα


2 κουτ. σούπας γιαούρτι


½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκοµµένος άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια)


150 ml ελαιόλαδο


Αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

∆ιαδικασία

Σαλάτα: Σε ένα φαρδύ µπολ βάζω το σπανάκι, τα ντοµατίνια, τις λιαστές ντοµάτες, τα φρέσκα κρεµµυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Ανακατεύω καλά µε τα χέρια.


Ξεφλουδίζω τα αυγά και ξεχωρίζω προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους. Αφήνω τους κρόκους κατά µέρος για τη σάλτσα και κόβω τα ασπράδια σε λεπτές φέτες. Τις ρίχνω στη σαλάτα και ανακατεύω µε προσοχή. Σκεπάζω το µπολ µε διάφανη µεµβράνη και βάζω τη σαλάτα στο ψυγείο, µέχρι να τη σερβίρω.


Σάλτσα: Χτυπάω στο µπλέντερ τους κρόκους των αυγών και όλα τα υπόλοιπα υλικά µέχρι να φτιάξω µια σάλτσα λεία και πυκνή. Τη σκεπάζω και τη φυλάω στο ψυγείο.


Λίγο πριν σερβίρω, περιχύνω τη σαλάτα µε τη σάλτσα και ανακατεύω µε προσοχή.

 

Αρνίσιο μπουτάκι πασχαλινό , στη λαδόκολα

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ από Μεγάλη Παρασκευή έως και Δευτέρα του Πάσχα

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης »