Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη «Σκοτεινή θάλασσα»… Ένας νεαρός επιστήμονας με διεθνή καριέρα επιστρέφει στη γενέτειρα του, το Μεσολόγγι, εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα του.

Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με τα «φαντάσματα» του παρελθόντος, καθώς είχε εγκαταλείψει το σπίτι του επειδή όλοι τον θεωρούν υπεύθυνο για τον θάνατο της συντρόφου του…

Το Mega μπαίνει δυναμι­κά στον ανταγωνισμό της μυθοπλασίας με μια ακόμα φιλόδοξη παραγωγή. Η «Σκοτεινή θάλασσα» είναι μια νέα αστυνομική σειρά, που αυτή την περίοδο γυρίζεται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να εξασφα­λιστεί ένας ικανός αριθμός επει­σοδίων για το φθινόπωρο, όπου προγραμματίζεται η πρεμιέρα.

Με ένα δυνατό καστ καταξιωμένων πρωταγωνιστών, όπως η Θέμις Μπαζάκα και ο Άρης Λεμπεσό­πουλος, που επιστρέφουν στη μικρή οθόνη ύστερα από αρκετά χρόνια αποχής, αλλά και με νεό­τερους ηθοποιούς, όπως ο γιος της Φιλαρέτης Κομνηνού Γιώργος Παπαγεωργιου (τον οποίο γνωρίσαμε από το «Σχεδον ενήλικες»), η σειρά υπόσχεται ένταση, ανατροπές και μυστήριο.

Η υπόθεση

Το κουβάρι της ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται στο Μεσολόγγι δύο χρόνια πριν… Η κοπέλα του νεαρού Χρήστου (Γιώργος Παπαγεωργίου) εξαφανίζεται μυ­στηριωδώς και όλοι την αναζη­τούν, χωρίς όμως να καταφέρουν να την εντοπίσουν. Κανείς δεν ξέρει τελικά αν είναι ζωντανή ή αν πέθανε… Δυστυχώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Χρήστος κρύβεται πίσω από τη σκοτεινή υπόθεση. Δεν είναι όμως αρκετά για να καταδικαστεί για φόνο.

Ωστόσο όλος ο κόσμος είναι εναντίον του, ακόμα και η ίδια του η οικογένεια… Ο Χρήστος δεν αντέχει άλλο την ψυχολογική πίεση της κλειστής κοινωνίας και αναγκάζεται να φύγει μακριά, στο Παρίσι, προκειμένου να κάνει μια νέα αρχή. Φυσικά από το μυαλό του δεν μπορεί να βγάλει όσα συνέβησαν, ούτε και την ανάμνη­ση της κοπέλας που αγάπησε.

Άλλος ένοχος δεν βρέθηκε και η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, με την οικογένεια της αγνοούμενης να ελπίζει ακόμα… Στο παρόν, ο Χρήστος, χημικός, με διεθνή καριέρα πλέον και ενώ ζει στο εξωτερικό, πληροφορείται τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του (Άρης Λεμπεσόπουλος), που συνταράσσει τον ίδιο αλλά και τη μητέρα του (Θέμις Μπαζάκα).

Πρέπει λοιπόν να επιστρέψει στο Μεσολόγγι, την πόλη που εγκατέλειψε σχεδόν κυνηγημένος από την κατακραυγή δύο χρόνια πριν. Τώρα θα αναγκαστεί να παλέψει με τα «φαντάσματα» του παρελθόντος και με ένα μυστήριο που δεν λύθηκε ποτέ, την εξαφάνιση της αγαπημένης του…

Οι συντελεστές

Το σενάριο υπογράφουν οι

Ζαχαρίας Μαυροειδής, Σπύρα

Κρίμπαλης και Κωστής Σαμαρας

ενώ τη σκηνοθεσία ο Γρηγόρης

Καραντινάκης.

Το καστ συμπλη­ρώνουν οι Ταμίλα Κουλίεβα

(φωτά), Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιάννης Νταλιάνης, Γιάννης Τοορτέκης, Μιχάλης Συριόπουλος, Αννα Καλαϊτζίδου, Μπίλιω Μαρνέλη, Αινείας Τσαμάτης, Βασίλης Μη-λιώνης, Τζώρτζια Κουβαρακη Σταύρος Τσουμάνης/Ελενα Μαρσίδου, Βιργινία Ταμπαροπούλου ‘Ελενα Μεγγρέλη, Αλέξανδρος Βάρθης, Δημήτρης Αποοτολόπου λος, Στάθης Σταμουλακάτος.

Διαβάστε επίσης »