Η FIFA απέτυχε στην προσπάθειά της να θέσει εκτός διαδικασίας τον ειδικό εισαγγελέα που ορίστηκε πέρυσι, για να διεξάγει έρευνα σχετικά με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και τις σχέσεις του με τον πρώην γενικό εισαγγελέα της Ελβετίας.

Ο ειδικός εισαγγελέας Στέφαν Κέλερ που άρχισε την έρευνα τον περασμένο Ιούλιο, άσκησε ποινική δίωξη για συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Ινφαντίνο και τον πρώην ανώτατο εισαγγελέα Μισέλ Λορέμπ, ενώ ο τελευταίος διερευνούσε φερόμενη διαφθορά στην παγκόσμια ομοσπονδία.

Πάντως και οι δύο αρνήθηκαν οποιαδήποτε παρανομία, ενώ τον περασμένο Αύγουστο η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA απάλλαξε τον Ινφαντίνο από την κατηγορία παραβίασης του καταστατικού της.

Όμως, σε απόφαση που εκδόθηκε την Τρίτη, το Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο της Ελβετίας, απέρριψε τα αιτήματα της FIFA σχετικά με απομάκρυνση του Κέλερ από την υπόθεση και άδεια στη FIFA για πρόσβαση σε αρχεία της έρευνας.

Η FIFA, η οποία ισχυρίστηκε ότι η έναρξη ποινικής υπόθεσης εναντίον του προέδρου της είχε προκαλέσει ζημιά στη φήμη της, είχε υποστηρίξει ότι ο Κέλερ δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να ξεκινήσει τέτοιες διαδικασίες. Επίσης, άσκησε έφεση κατά της απόφασής του να αρνηθεί την πρόταση της FIFA να έχει πρόσβαση στα αρχεία της υπόθεσης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο διορισμός του Κέλερ ήταν σωστός και ότι δεν είχε υπερβεί την εξουσία του.

Ο Ινφαντίνο, που εκλέχθηκε το 2016 για να «καθαρίσει» τη FIFA από το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς, υποστήριξε ότι ήταν απολύτως φυσικό και μέσα στα καθήκοντά του να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους και υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

XΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη θέση του ο ειδικός εισαγγελέας Στέφαν Κέλερ στην υπόθεση Ινφαντίνο, δείτε τι λένε στα social media:
report247.gr
34 λεπτά πριν
Λιανεμπόριο : «Ζεσταίνουν» την αγορά οι εκπτώσεις – Γέμισαν τα ΜΜΜ καταναλωτές κι εργαζόμενοι
report247.gr
34 λεπτά πριν
Lockdown : Ποια στοιχεία θα κρίνουν το άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων – Τι βρίσκεται πρώτο στη λίστα
SKAI.gr
37 λεπτά πριν
Στους κορυφαίους παγκοσμίως 98 καθηγητές του ΑΠΘ (λίστα)
Thrace Press Agency - ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
37 λεπτά πριν
Με δραστική μείωση αφίξεων και διαμενόντων σε όλες τις δομές της χώρας, σημαντική αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου και του Έβρου, αύξηση

eReportaz
44 λεπτά πριν
Τραμ: Σε τετράωρη στάση εργασία προχωρούν αύριο οι ηλεκτροδηγοί
https://www.ereportaz.gr/tram-se-tetraori-stasi-ergasia-prochoroun-avrio-oi-ilektrodigoi/
via @ereportaz
Διαβάστε επίσης »