Εισαγγελική παρέμβαση για τη διασπορά κορωνοϊού στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, ζήτησαν οι Ευτύχης Δασκαλάκης και Γιώργος Σγουρός που πέρασαν εχθές το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων ζητώντας να διερευνηθεί η πιθανή ύπαρξη ποινικών ευθυνών για τους χειρισμούς που έγιναν από τη διοίκηση της δομής και οδήγησαν σε έξαρση της πανδημίας, με 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 10 νοσηλείες και έναν θάνατο μέχρι χθες βράδυ.

Ζήτησαν ακόμα να διερευνηθούν διοικητικά λάθη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες με την άμεση αποπομπή του προέδρου, όπως αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα.

«Παρακολουθώντας τα γεγονότα που συμβαίνουν στο Δημοτικό Γηροκομείο εδώ και αρκετό καιρό, περίμενα από τη Δημοτική Αρχή και τις συνεργαζόμενες παρατάξεις να ευαισθητοποιηθούν και να δώσουν βαρύτητα στη δομή» τόνισε στα “Χ.ν.” ο κ. Δασκαλάκης και συνέχισε λέγοντας: «Επειδή υπηρέτησα σαν υπεύθυνος του δημοτικού γηροκομείου επί μια οκταετία και ο Γιώργος ο Σγουρός για 18 χρόνια, θεωρήσαμε ως πολίτες ότι πιθανόν υπάρχουν πράξεις που οφείλει η Εισαγγελία να ερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες».

«Εμείς επισκεφθήκαμε τον Εισαγγελέα ως πολίτες και πρώην αυτοδιοικητικοί. Δεν αποδίδουμε ευθύνες αλλά καλούμε τις Εισαγγελικές Αρχές να ερευνήσουν κατά πόσο οι πράξεις αυτές είναι σύννομε», προσέθεσε.

Όπως ξεκαθάρισε, δεν καταλογίζονται ευθύνες στους εργαζόμενους του δημοτικού γηροκομείου αλλά στην διοίκηση, η οποία εφαρμόζει τις πολιτικές: «Την αποκλειστική ευθύνη τη φέρει ο πρόεδρος του δημοτικού γηροκομείου, ο οποίος θεωρώ πως είναι ανεπαρκής και πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί.

Όσο για τον γενικό γραμματέα του Δήμου, δεν νομιμοποιείται να μιλάει εξ ονόματος του γηροκομείου. Το δημοτικό γηροκομείο είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, έχει διοίκηση, έχει πρόεδρο και εκπροσωπείται από αυτόν» τόνισε και σημείωσε πως «όλες οι διοικήσεις που πέρασαν έχουν βάλει ένα λιθαράκι σε αυτήν την δομή και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που συμβαίνει σήμερα.

Από τη μεριά του, ο κ. Σγουρός τόνισε: «Εκφράζω σήμερα την αγωνία μου σχετικά με τα τεκταινόμενα στο δημοτικό γηροκομείο, το οποίο υπηρέτησα για ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μου όπως υπηρέτησα και την τοπική αυτοδιοίκηση. Μπορεί να έχω αποσυρθεί αλλά δεν παύω να ενδιαφέρομαι» και συνέχισε λέγοντας: «Ήρθα στον κ. Εισαγγελέα για να εκφράσω την αγωνία μου, να τον κάνω κοινωνό ενός τεράστιου προβλήματος. Είναι η ασθένεια και ο θάνατος συμπολιτών μας. Και από εκεί και πέρα εκείνος θα κάνει αυτό που ο νόμος ορίζει. Δεν έχω να προσάψω ευθύνες σε κανένα, δεν γνωρίζω πως έχουν τα γεγονότα. Εκφράζω μόνο την θλίψη και την ανησυχία μου για τους θανάτους αυτών στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξή μας. Ευχαριστούμε τους κυρίους Εισαγγελείς που μας άκουσαν και περιμένουμε τις ενέργειές τους» κατέληξε.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

12 Ιανουαρίου 2021, 13:42 ΜΜ

Διαβάστε επίσης »